Чт, 2024-03-28, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Окупанти обстрілюють Зайцеве і Майорськ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики і далі порушують умови деескалації конфлікту на Донбасі - за минулу добу вони 53 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО, у тому числі із зброї, що заборонена мінськими домовленостями.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Наші укріплення в районі Красногорівки та Зайцевого противник протягом доби обстрілював зі стрілецької зброї та мінометів калібру 82 та 120 мм. В районі Майорська бойовики застосували міномети та великокаліберні кулемети", - йдеться в повідомленні.

Позиції українських сил в Новгородському бойовики обстріляли з БМП і гранатометів різних систем.

Також напруженою залишається ситуація в околицях тимчасово окупованого Донецька.

"З гранатометів різних систем та стрілецької зброї були обстріляні наші опорні пункти в Авдіївці, Пісках, Опитному, Мар’їнці та на шахті "Бутівка", - повідомили в штабі АТО.

Крім того, на Маріупольському напрямку мінометного обстрілу зазнали українські позиції в районі Старогнатівці.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, Зайцеве і Майорськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]