Пт, 2024-04-19, 14:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:54
Окупанти посилюють повітряну розвідкую. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат, поранень зазнав один боєць.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед наших воїнів немає, один отримав поранення біля Мар'їнки", - зазначив він.

За словами Лисенка, російсько-терористичні угруповання вчора за допомогою безпілотників різко активізували повітряну розвідку на Маріупольському напрямку.

"На Маріупольському напрямку різко активізувалися польоти ворожих безпілотників - вчора там було зафіксовано 11 таких польотів. Ще один зафіксовано на Луганському напрямку поблизу міста Щастя", - зазначив він.

5 лютого в штабі АТО повідомляли, що противник вчинив 81 обстріл українських позицій, що є рекордом за кількістю, починаючи з серпня 2015 року.

За даними штабу, бойовики нарощують обстріли і провокації напередодні зустрічі глав МЗС у нормандському форматі.

Раніше Лисенко заявляв, що майже щодня збільшується кількість і інтенсивність обстрілів. Усе частіше ворог застосовує важке озброєння. Також він поінформував, що на Донецькому напрямку неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. Найскладніша ситуація, за його словами, спостерігається в Зайцевому, де у вівторок вчинено серію ворожих обстрілів з використанням 120-мм мінометів. Ще один мінометний обстріл відбувся біля Майорська. Крім того, за словами Лисенка, загострилася обстановка в районі Донецького летовища.

Раніше також повідомлялося, що після закриття пропускного пункту в Зайцевому, бойовики випустили по кількох населених пунктах понад 150 мін, застосовуючи "тактику випаленої землі".

Спостерігачів ОБСЄ заявили, де окупанти зберігають "Гради" і танки

Російські окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, зберігають танки, 152-мм САУ "Акація" та 122-мм РСЗВ "Град" у Донецьку, Горлівці, Кіровському, Єнакієвому, Безіменному та Торезі.

Про це поінформували спостерігачів ОБСЄ, повідомляє сайт Головного управління розвідки Міноборони.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах н.п. Донецьк, Горлівка, Кіровське, Єнакієве, Безіменне та Торез забороненого Мінськими домовленостями озброєння - танків, артилерійських систем калібром, більшим за 100 мм, 152-мм САУ "Акація" та 122-мм РСЗВ "Град", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними ГУР, ситуація в зоні проведення АТО характеризується збільшенням інтенсивності вогневого впливу противника на підрозділи наших військ.

Протягом доби здійснено 61 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм та 120-мм мінометів, з них: 26 - по Зайцевому, Майорську, Троїцькому, Новгородському (Слов'янський напрямок); 33 - по Авдіївці, шахті Бутівка, Опитному, Піскам, Красногорівці, Мар'їнці (Донецький напрямок); два - по Гранітному, Старогнатівці (Волноваський напрямок).

У розвідці зазначають, що через залучення до збройних формувань 1-го та 2-го армійських корпусів агресора колишніх засуджених "криміногенна ситуація на тимчасово окупованих територіях Сходу України продовжує погіршуватися".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: окупанти, повітряна розвідка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]