Чт, 2024-04-25, 03:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:52
Окупанти штурмують Дебальцеве. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На тлі переговорів у Мінську формування російсько-терористичних військ на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії в районі Дебальцево. Відзначається різке зростання кількості регулярних російських військ в даному районі (зведені в тактичні групи з різних військових частин ЗС РФ). Українська артилерія неодноразово завдавала вогневі удари по бойових порядках терористів. Однак противник, не дивлячись на значні втрати в районі н.п.Логвиново і Нижнє Лозове протягом останньої доби (в цілому - 8 одиниць бронетехніки і до 10 одиниць автомобільного транспорту), продовжує атакувати. Про це повідомляє sprotyv.info.

Формування місцевих луганських бойовиків, відведені на "доукомплектування" вглиб контрольованої терористами території з району Дебальцеве, категорично відмовляються воювати далі разом з російськими регулярними військами (останні використовують місцевих терористів на найбільш небезпечних ділянках).

У районі Бахмутськой траси триває активна контрбатарейна боротьба. Також в даному районі противник намагається підтягувати свої мінометні розрахунки практично впритул до позицій українських військ, в розрахунку, що українська артилерія не відкриватиме вогонь через можливість ураження позицій своїх військ. Однак це дає можливість українським підрозділам в окремих випадках боротися з мінометниками противника навіть стрілецьким озброєнням.

Складною залишається ситуація і в районі Маріуполя. Після відбиття контратаки російсько-терористичних військ в районі н.п.Саханка, підрозділи Національної гвардії України і ВСУ продовжили наступальні бої на Новоазовському напрямку. Противник перекинув на дану ділянку бронегрупи (4 танки і 4 ББМ) і завдає масованих вогневих ударів по передових українських підрозділах. У районі Саханка українським підрозділам протистоять підрозділи противника, укомплектовані російськими кадровими військовослужбовцями.

У районі південніше Тельманового противник продовжує накопичувати в екстреному порядку підрозділи, перекидали з боку Старобешеве і Амвросіївки (на даний момент - до 500 людей особового складу, 15 ББМ, 3 танки, перекидання сил і засобів триває). У районі Новоазовська відзначається своєрідна ротація: частково підрозділи армії РФ з даного населеного пункту виводяться в Ростовську область (РФ), замість них з території Росії заходять підрозділи російських найманців (відзначається низький рівень оснащення та екіпіровки даних формувань).

Підрозділ т.зв. "козаків", що дислокуєтьсяу Донецьку, вступив у черговий конфлікт з місцевим "командуванням гарнізону" і пообіцяв "знищувати пости донецьких бойовиків" за "неповажне ставлення до бойового братерства".

На Докучаєвському напрямку в районі н.п.Гранітне і Новогригорівка противник після рейду української бронегрупи на свій лівий фланг відкрив безладний мінометний вогонь по передньому краю українських військ. Після нанесення двох відповідних вогневих ударів українською артилерією міномети противника припинили вогонь. Проте бойовики продовжують завдавати ударів по позиціях українських військ в даному районі з району Докучаєвська і Оленівки з САУ і РСЗВ "Град" (відзначається робота двох вогневих підрозділів - 12 САУ і 4 установки РСЗВ).

Т.зв. "окружний отаман" Красного Луча хтось Сергій Косогор на пропозиції "центрального військового командування" луганських бойовиків відбути на фронт в район Дебальцеве зі своїм "козачим" формуванням відповів категоричною відмовою в грубо-нецензурній формі. Мотивуючи свою відмову необхідністю "зберігати порядок в прифронтовому місті".

Раніше в РНБО повідомляли, що, незважаючи на заяви чиновників РФ про відсутність російської військової техніки і військовослужбовців на території України, у ніч на 12 лютого в районі н.п. Ізварине сталося чергове переміщення через російсько-український кордон півсотні танків, чотирьох десятків РСЗВ ("Град", і "Ураган", "Смерч") і такої ж кількості БТР.

Логвинове як і раніше контролюється військами РФ. Перемовини не вирішать проблему Дебальцевого - експерт

Проблему Дебальцевого мирні переговори не вирішать.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"Початок переговорів у Мінську ознаменувалося різкою ескалацією бойових дій. Вчора, 12 лютого, в районі Логвинового та Дебальцевого йшли найважчі бої.

Сьогодні вперше за три доби з моменту захоплення Логвинового українська армія зосередила значні сили для того, щоб знищити російську частину, яка контролює трасу М-103. Однак противник за ці три доби перекинув у район Логвинового свої найбільш боєздатні резерви, включаючи частини "відпускників". Просування йде дуже повільно. Район Логвинове як і раніше контролюється російськими військами, які розгорнуті на висотках поблизу села.

Вирішальне значення має масоване застосування великих сил російської артилерії регулярних військ. Всі шляхи і комунікації від Луганської до Дебальцевого, а також всі населені пункти піддаються артилерійському обстрілу.

Російські війська ведуть вогонь по площах і по населених пунктах, щоб зірвати вихід на рубіж атаки українських підрозділів, швидко здійснюють масування вогню на певних ділянках.

Сам коридор в Дебальцевому майже повністю прострілюється. Положення блокованих військ зараз дуже серйозне.

Однак українські частини на плацдармі в цих важких умовах зберегли боєздатність, керованість. Російські війська несуть значні втрати в результаті гідного опору і вогню української артилерії. Проте російське командування також стягує в район додаткові резерви.

Українське командування повністю усвідомлює всю тяжкість обстановки на фронті.

Проблему Дебальцевого мирні переговори не вирішать. Якщо коридор НЕ буде пробитий силою, то противник зробить все для ліквідації блокованих частин під час "перемир'я", - пише Бутусов.

Нагадаємо, 12 лютого президент України Петро Порошенко, після багатогодинних переговорів "нормандської четвірки" в Мінську заявил, що тристороння контактна група домовилася про припинення вогню з 15 лютого, створенні буферної зони на Донбасі, виведення всіх іноземних військ з території Україна, звільнення всіх заручників протягом 19 днів і відновлення контролю на держкордоні до кінця 2015 року. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Окупанти штурмують Дебальцеве. ВІДЕ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]