Чт, 2024-03-28, 22:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
Окупанти використовують потужну артилерію біля Авдіївки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною, хоча кількість обстрілів порівняно з минулою добою зменшилася.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Зафіксовано 44 обстріли позицій ЗСУ, з них на Донецькому напрямку - 38, 5 - на Маріупольському та 1 - на Луганському", - йдеться в повідомленні.

Позиції українських військ по всій лінії розмежування 20 разів обстрілювали з мінометів різних калібрів, 9 з них - поблизу Авдіївки, де також 4 рази бойовики використовували потужну артилерію калібру 122 мм, випустивши при цьому 18 снарядів.

На Світлодарській дузі по бійцях АТО, які тримають позиції неподалік Зайцевого, бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, а в районі Троїцького і Майорського - з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

По опорних пунктах сил АТО поблизу Новгородського, Пісків, Опитного і Невельського терористи вели вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю.

По опорних пунктах українських військ на Маріупольському напрямку в районі Старогнатівки і Новотроїцького бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки також і з ЗУ-23.

Укріплення сил АТО під Новотошківським на Луганщині бойовики обстріляли з міномета 82-мм калібру.

З півночі активність терористів значно знизилася - зафіксовано 2 обстріли позицій ЗСУ з гранатометів різних систем поблизу Мар'їнки і Новотроїцького.

Як повідомлялося, Авдіївка та її східні околиці залишалася найгарячішою точкою в зоні АТО минулого тижня. Так, 10 березня українські військовослужбовці відбили напад двох диверсійно-розвідувальних груп у районі Авдіївки і Троїцького. Раніше, 9 березня, в штабі АТО повідомили, що поблизу Авдіївки бойовики, переодягнуті у форму ЗСУ, вчинили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки з метою дискредитації українських військових. Крім того, повідомлялося, що складна обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки, а також на ділянці фронту Авдіївка - Опитне - Піски.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Авдіївка, артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]