Ср, 2024-04-24, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:46
Окупанти знову штурмували Авдіївку
Інші останні Надзвичайні новини

Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли по всій лінії зіткнення. Зафіксовано 51 обстріл. Одного нашого військового поранено, один – травмований.

Про це сьогодні, 5 лютого, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку для обстрілів Кам’янки та Авдіївки вони застосовували танки та БМП. З артилерії калібру 152 міліметри обстріляли Новолуганське. Зі 120- та 82-міліметрових мінометів – Авдіївку та Зайцеве.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів вели вогонь по Чермалику, Широкиному, Красногорівці, Павлополю, Водяному, Талаківці. По Чермалику вогонь вів танк та ПТРК.

На Луганському напрямку з РСЗВ БМ-21 Град стріляли по Новозванівці. З мінометів різних калібрів – по Богуславському, Попасній та Новозванівці. Попасну обстрілював снайпер, а по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї.

Близько 17.30 окупанти розпочали штурмові дії наших позицій в районі Авдіївської промислової зони із застосуванням 152-міліметрових гармат та мінометів 120 калібру. Атака бойовиків захлинулася і вони змушені були відступити.

Загалом зафіксовано 51 обстріл. Одного нашого військового поранено, один – травмований.

Вчора повідомлялося, що за час загострення протистояння біля Авдіївки бойовики випустили понад 7500 боєприпасів з важкого озброєння та 13 разів здійснювали штурмові дії проти позиції ЗСУ та населення в районі Авдіївки.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників не можуть вийти в район пошкодження ЛЕП.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: окупанти, штурм Авдіївки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]