Пт, 2024-04-26, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
Омелян - українські порти потрібно приватизувати
Інші останні Економічні новини

  Українські порти потрібно приватизувати, тому що приватні власники можуть забезпечити найкращі умови для розвитку.
Як інформує Цензор.НЕТ, таку думку висловив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу NewsOne.

"Порти в Україні потрібно приватизувати, тому щороку частина державних портів у перевалці падає. Це об'єктивний фактор, що приватні власники більш мобільні й можуть надати кращі умови", - зазначив міністр.

Крім того, він зазначив, що в державних організаціях завжди є небезпека корупційних схем, оскільки завжди є зацікавлені в цьому особи.

"У приватних портах корупція буде відсутня, тому що власник не зацікавлений красти. Водночас у державних портах завжди будуть схеми й зацікавлені люди" - переконаний чиновник.

Також він вважає за необхідне віддати в концесію найбільші порти, а решту продати, тому що їх і так виводять із державної власності за допомогою різних схем оренди.

"13 морських портів України повинні бути віддані в концесію як найбільші, а решту необхідно продати. Не треба лити сльози за тим, чого немає, тому що їх просто розкрадали. За допомогою різних схем оренди фактично виводяться з державної власності, і бюджет отримує копійки", - підсумував Омелян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: омелян, українські порти, приватизація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]