Вт, 2024-04-16, 17:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:10
Омелян - з "Укрзалізниці" крадеться від 10 до 15 мільярдів гривень щорічно. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У нинішньому стані з "Укрзалізниці" крадуть від десяти до п'ятнадцяти мільярдів гривень щорічно.

Як передає Цензор.НЕТ, про це в ефірі телеканалу ZIK заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він порівняв "Укрзалізницю" за часів керівництва нею Георгія Кірпи та сучасним станом.

"Ми говоримо про різні моделі управління. За часів Кірпи була жорстка вертикаль, від самої політичної гори до останнього провідника чи залізничника. У цьому випадку, на жаль, ми можемо про таке лише мріяти. З іншого боку, з мого спілкування із залізничниками, які все життя працюють на УЗ, я роблю висновок, що залізниця у такому стані ще не була ніколи. Це в поганому стані, мається на увазі", - наголосив Володимир Омелян.

Гість програми наголосив, що неодноразово порушував питання щодо впливу на діяльність УЗ.

"У нас є безумовний вплив як народних депутатів, так і "бізнес-партнерів" умовних, так званих залізниці, а також криміналітету, які безпосередньо впливають як на закупівлі, так і на перевезення та постачання. У випадку "Укрзалізниці" у нас завжди є серйозний виклик, і я вдячний прем'єр-міністру, що було прийнято нарешті правильне рішення щодо звільнення керівника цієї компанії і про невідкладне проведення конкурсу щодо нового очільника", - зазначив міністр.

Гість програми наголосив, що потенціал "Укрзалізниці" величезний, який можна застосувати, коли буде розрубаний "гордіїв вузол" з її реформуванням.

"За моїми підрахунками, з цієї компанії крадеться від 10-ти до 15-ти мільярдів гривень щорічно, навіть у цьому стані. Ці гроші повинні бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію, на оновлення компанії", - наголосив Володимир Омелян.

Нагадаємо, 9 серпня Войцех Балчун, який понад рік очолював правління "Укрзалізниці", був звільнений з займаної посади. За його відставку проголосував Кабмін, який зібрався на засідання після тритижневої паузи. Прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що відставка обумовлена особистими обставинами поляка.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: Кража, омелян, 10 до 15 мільярдів гривень щорічно, Укрзалізниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]