Чт, 2024-04-25, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Операцію з затримання вбивці дітей в Тулузі проводять у Франції . Підозрюваний нібито мстився за палестинців
Інші останні Новини Європейського Союзу

Підозрюваний у нападі на єврейський коледж в Тулузі заявив, що мстився за дітей Палестини, коли здійснював свій злочин, повідомляє NEWSru.com з посиланням на агентство AFP, яке в свою чергу посилається на міністра внутрішніх справ Франції Клода Геана.

За наявними даними 24-річний чоловік, підозрюваний в нападі на навчальний заклад, пов'язаний з Аль-Каїдою і екстремістської сектою салафітів. В даний час проходить операція з його затримання.

Операція почалася в 3:00 за місцевим часом в житловому кварталі в трьох кілометрах від школи, де було скоєно злочин.

Поліція оточила будинок, де, як вважають, сховався 24-річний злочинець. Він відкрив вогонь, поранивши двох поліцейських, вказує Reuters: як повідомляється, життям постраждалих ніщо не загрожує. У той же час місцева радіостанція стверджує, що поранення отримали троє поліцейських і один з них перебуває у важкому стані.

Незабаром стрілянина припинилася, правоохоронці вступили в переговори із злочинцем. Операція зараз триває, на місці присутній міністр внутрішніх справ Франції Клод Геон, а також мати підозрюваного, яка бере участь у веденні переговорів. Прилегла територія оточена поліцією, на місці чергують карети швидкої допомоги.

За даними AFP, поліцейські привезли матір підозрюваного на місце проведення операції по його затриманню, однак та відмовилася говорити з сином. "Вона заявила, що не особливо може вплинути на нього", - сказав глава МВС Франції. Напередодні повідомлялося, що поліції вдалося затримати брата головного підозрюваного.

Раніше поліція затримала брата вбивці.

У понеділок вранці невідомий під'їхав на моторолері до єврейського колежу в Тулузі і відкрив стрілянину по групі учнів, батьків і викладачів. Потім вбивця зайшов у двір, переслідуючи дітей, після чого втік. Загинув 30-річний викладач, його двоє дітей у віці 3 і 6 років і 10-річна донька директора колежу. Тяжко поранено 17-річного підлітка, якого доставлено в лікарню.

За даними поліції, на вулиці вбивця використав зброю калібру 9 мм, а всередині колежу - калібру 11,43 мм, з якого раніше в тому ж регіоні були розстріляні троє військових. Крім того, вбивця використав один і той же скутер під час нападу на колеж у Тулузі і на військових у Тулузі та Монтобані.

У неділю, 11 березня, і в четвер, 15 березня, невідомий, пересуваючись на моторолері, розстріляв одного військовослужбовця в цивільному в Тулузі і двох військових у формі в місті Монтобан, за 50 кілометрів від Тулузи. Всі загиблі були магрибського походження.

У зв'язку з тим, що відбувається президент Франції Ніколя Саркозі о голосив найвищий рівень терористичної загрози в регіоні Південь-Піренеї та відрядив у район 14 спеціальних підрозділів поліції та жандармерії після нападу невідомого на єврейський колеж у Тулузі.

Вбивця називає себе "моджахедом" та заявляє про свою причетність до "Аль-Каїди"

За даними французького телеканалу BFM TV, передбачувані злочинці пов'язані з угрупуванням ісламізму "Форсан аль-Іса". Однак як незабаром заявив журналістам глава МВС, підозрюваний в ході переговорів заявив, що він є членом "Аль-Каїди".

"Він назвав себе "моджахедом" і заявив, що хотів помститися за палестинських дітей", - сказав міністр.

Він також пояснив, що вже встановлено особу злочинця. Його ім'я - Мухаммед, інші відомості поки не повідомляються. Відомо, що він і його брат, який зараз перебуває під арештом, мають арабське коріння: їхня мати родом з Алжиру, батько - француз.

За деякими даними, підозрювані пройшли військову підготовку на одній з терористичних баз на кордоні Пакистану та Афганістану.

Жертв теракту в школі Франції поховають в Ізраїлі

Сьогодні в Єрусалимі відбудуться похорони трьох дітей і рабина з єврейської школи. Рано вранці, коли в Тулузі вже йшла операція по захопленню злочинця, до Ізраїлю прибув літак з тілами загиблих - рабина Йонатана Сандлера, його синів чотирьох і шести років, і восьмирічної дочки директора школи, повідомляє NEWSru.co.il.

Похорони відбудуться о 10 ранку на єрусалимському кладовищі Гиват Шауль. Для участь у жалобній церемонії в Ізраїль прибув міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе. На похоронах будуть також присутні лідери держави Ізраїль, політики і громадські діячі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: палестинців, Тулузі. мстився, Франції, затримання вбивці дітей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]