Вт, 2024-04-16, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Оподаткування нерухомості в Україні збираються змінити: хто і скільки платитиме
Інші останні Економічні новини

В Україні збираються змінити оподаткування нерухомості: хто і скільки платитиме

Для українців хочуть змінити принцип оподаткування нерухомості, і прив'язати податкові виплати не до метражу, а до вартості самого житла.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, власники великих будинків, що знаходяться під Києвом і таких же будинків з якої-небудь глибинки платять однакові податки, що в корені, на думку депутата, є невірним. Політик додав, що розроблена база оцінки нерухомості, згідно з якою і будуть стягувати податки.

Гетманцев уточнив, що великий будинок ще не буде зобов'язувати власників платити великі гроші. Депутати повинні визначити порогову суму, яка має відповідати потребам малих міст. Політик також повідомив, що вже є підсумкова цифра, однак не наважився її озвучити, щоб "не лякати людей".

Як повідомляли в липні київська міська рада знизила ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1,5% до 1%. Відповідне рішення підтримали 83 депутати на засіданні міськради.

Також відзначимо, що відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату податку визначена в наступному розмірі: якщо ви не сплатили податок на нерухомість в термін до 30 днів, розмір штрафу становить 10% від непогашеної суми податкового боргу; якщо не заплатили податок в термін понад 30 днів - 20% від непогашеної суми податкового боргу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 594 | Додав: adminA | Теги: україна, оподаткування нерухомості, Зміна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]