Пт, 2024-03-29, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Опозиція і влада зірвали перемовини щодо позачергового засідання Ради
Інші останні Політичні новини
Парламентська опозиція і більшість не домовилися про проведення позачергової сесії парламенту. Представники Партії регіонів відхилили пропозицію меншості провести позапланове засідання Верховної ради для прийняття законів, що стосуються інтеграції в ЄС. Єдиною причиною, по якій Рада може зібратися позаурочно, в ПР назвали створення газотранспортного консорціуму з управління українською газотранспортною системою.

Перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов назвав виданню ""КоммерсантЪ-Украина" привід для скликання позачергової сесії Верховної Ради. "Наша фракція сама ініціює позачергову сесію, якщо виникне така потреба - ми зберемося, якщо необхідно буде в стислі терміни прийняти важливий закон - наприклад, про створення консорціуму з управління українською газотранспортною системою", - заявив пан Чечетов. Він нагадав, що це питання обговорювалося на зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим, що відбулася в Сочі у п'ятницю. "Будуть і інші зустрічі з цього питання на високому рівні", - сказав депутат, не вдаючись у подробиці.

Як відомо, спікер Володимир Рибак 5 липня закрив другу сесію Верховної Ради VII скликання. Згідно з календарним планом, парламент відновить роботу 3 вересня, проте в опозиції запропонували зібратися позаурочно - щоб схвалити законопроекти, які стосуються європейської інтеграції. "Ми будемо ініціювати продовження роботи парламенту, щоб прийняти закони з європейської тематики", - пообіцяв тоді глава фракції УДАР Віталій Кличко. Зокрема, він згадав законопроекти "Про вибори народних депутатів", "Про прокуратуру", "Про амністію" та інші документи. "Порядок денний, який ми пропонуємо, - схвалення всього пакету євроінтеграційних законів, що стосуються в тому числі боротьби з корупцією та протидії дискримінації", - сказав "Комерсанту" народний депутат Володимир Курінной (УДАР).

Втім, як з'ясував "Комерсант", представники опозиції на невизначений термін відклали збір підписів за проведення позачергового засідання Ради. "Ми готові провести позачергову сесію до Дня незалежності. В УДАРу немає проблем зі збором підписів членів нашої фракції. "Батьківщина" і "Свобода" пообіцяли підтримати ідею, але до такої сесії поки що не готова парламентська більшість", - заявила виданню народний депутат Ірина Геращенко (УДАР). "Якщо Партія регіонів проявить чітку позицію за проведення позачергової сесії, підписи - не проблема!" - запевнив заступник глави фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський, підкресливши, що ця ініціатива про проведення позачергової сесії була спільним рішенням глав трьох опозиційних фракцій - Арсенія Яценюка, Віталія Кличка і Олега Тягнибока.

У Партії регіонів вчора назвали "безпідставною" пропозицію парламентської меншості про скликання позачергової сесії Ради. "У них (опозиції - ред.) немає совісті! Вони блокували трибуну, не даючи нам працювати, а зараз говорять про позачергове засідання!" - обурився Михайло Чечетов. За його словами, до 3 вересня Кабінет міністрів внесе до парламенту пакет законопроектів, що стосуються європейської інтеграції. "У перший день роботи Ради - 3 вересня - ми приймемо його в першому читанні, а в другому - 17 вересня. Після його прийняття до саміту Східного партнерства у Литві залишається ще два місяці, тож ми вкладаємося в терміни", - зазначив народний депутат .

На думку представників опозиції, у Партії регіонів поки що немає приводу скликати позачергову сесію про створення консорціуму з управління газотранспортною системою. "Зустрічі Миколи Азарова з керівництвом Росії, як правило, ні до чого не приводять! Крім того, не думаю, що в цьому процесі, особливо у відпускний період, готові брати участь європейські політики", - заявив виданню народний депутат Андрій Павловський ("Батьківщина").

Нагадаємо, 1 липня, закінчилася чергова сесія Київради. На останньому засіданні депутатам не вдалося розглянути жодного питання через масові протести. Спочатку опозиційні народні депутати та активісти побилися з бійцями "Беркута", намагаючись прорватися в будівлю Київради, а потім зчепилися з провладними депутатами і в самій сесійній залі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: опозиція і влада, перемовини, позачергового засідання Ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]