Вт, 2024-04-23, 08:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Опозиція масово відмовляється від депутатських пільг
Інші останні Економічні новини
Партія "УДАР" виступає за обмеження низки депутатських пільг, наголошує лідер політсили Віталій Кличко, передає прес-служба УДАРу.

Так, за його словами, має бути введено ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за державний рахунок, більше того, "необґрунтовані преференції" взагалі має бути скасовано.

В 2012 році, тимчасово відмовившись від пільг, народні депутати заощадили щонайменше 55 млн грн із бюджету. "Якби така відмова була не тимчасовою, Україна отримала б сотні мільйонів гривень, яких так бракує на соціальні виплати", - вважають в УДАРі.

"Депутати та чиновники мають жити за такими самими правилами, за якими живуть усі інші громадяни в країні, які власне цих депутатів й обирають. І ми сподіваємося, що колеги з опозиції підтримають такі ініціативи УДАРу", - наголосив Кличко.

"Ударівці" не просять держквартир, але іногороднім можуть знадобитися номери в готелі

Жоден із народних депутатів, обраних до Верховної Ради від партії "УДАР", не звертався і не звертатиметься із заявою про отримання державної квартири, заявив лідер партії Віталій Кличко.

В Київраді Кличко наголосив, що такою є позиція партії, вона була такою й раніше.

Водночас, за його словами, "УДАР" подав до Верхової Ради інформацію про іногородніх депутатів, яким може знадобитися проживання в готелі на час роботи в парламенті.

"Ми в парламенті вимагатимемо оприлюднити списки тих депутатів Верховної Ради шостого скликання, які отримали службові квартири від держави й приватизували їх. Це ганебно. Працював цей парламент не в інтересах країни, не в інтересах людей, а лише виконуючи розпорядження влади та в гонитві за різними преференціями і благами", - наголосив Кличко.

Він упевнений, що такої ситуації в новому парламенті бути не повинно.

Як повідомлялося, голова регламентного комітету Верховної Ради VI скликання, представник Партії регіонів у підготовчій депутатській групі з організації роботи нового парламенту Володимир Макеєнко заявив про те, що близько 180 новообраних народних депутатів написали заяви про їх розміщення в Києві.

"Близько 180 депутатів треба розселити. Наш готель, по-моєму, витримає 85... Потрібно, щоб робоча група почала працювати, й та підгрупа, яка займатиметься розселенням, чітко бачила і знала, скільки депутатів, які депутати і які в нас можливості", - сказав Макеєнко.

При цьому він зазначив, що такого напливу заяв від депутатів "не було ніколи".

Згодом Леонід Ємець, обраний від опозиції до Верховної Ради в 221-му одномандатному окрузі, заявив, що народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" ухвалили рішення не просити бюджетних квартир у Києві.

"Свобода" теж не претендує на державні квартири

Народні депутати від ВО "Свобода" не претендуватимуть на квартири у Києві. Про це заявив "свободівець" Андрій Мохник, передає Тиждень.ua .

"Є житло, яке залишається в депутата після завершення його повноважень. Про це взагалі мова не йде", - зазначив Мохник.

За його словами, натомість депутати від "Свободи" претендують на місця у готелі Верховної Ради. "Наскільки я знаю, у нас 27 депутатів, які є іногородніми. Відповідно, ми говоримо про те, що вони будуть забезпечені номерами в готелі "Київ", який є готелем Верховної Ради і у якому передбачені номери для народних депутатів", - зазначив Мохник.

Парламентарій підкреслив, що в даній ситуації це є нагальна потреба для виконання повноважень. "Це житло на час виконання депутатом його повноважень, а не апартаменти, для того, щоб він забирав сім’ю і переселявся в Київ", - додав Мохник.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: опозиція, депутатських пільг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]