Чт, 2024-04-18, 02:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Опозиція в РФ збирає ходу 50 тисяч незгодних з минулими виборами в Думу
Інші останні Новини світу

Представники російської опозиції у п'ятницю, 20 січня, вранці подали заявку в мерію Москви на проведення ходи 4 лютого "За чесні вибори" за участю 50 тисяч осіб, передає РИА "Новости". 

"Ми подали заявку на 4 лютого на 14:00 (12:00 за Києвом). Маршрут - від Калузької застави через Садове кільце, далі по Новому Арбату, по Манежній площі", - сказала представник руху "Солідарність" Надія Мітюшкіна. За її словами, в акції передбачається участь 50 тисяч осіб.

"Заявниками виступили Дмитро Биков, Олена Лук'янова, Надія Мітюшкіна, Сергій Давідіс, Ігор Бакіров, Сергій Пархоменко та Анастасія Удальцова", - уточнила представник "Солідарності", додавши, що якщо будуть пропонуватися інші варіанти, опозиція їх розгляне.

За інформацією організаторів, міська влада в ході консультацій висловлювала побоювання, що Калузька площа не зможе вмістити 50 тисяч осіб, а поворот на Новий Арбат занадто вузький для такого потоку людей. При цьому члени оргкомітету готові обговорювати зі столичною владою "альтернативні розумні маршрути".

Мітюшкіна нагадала, що запропонований опозицією маршрут ходи майже повторює маршрут акції протесту 4 лютого 1990 за скасування шостої статті Конституції СРСР. Тоді в центрі Москви пройшла грандіозна демонстрація, в якій, за офіційними міліцейськими зведеннями, взяли участь не менше 300 тисяч чоловік. Колона пройшла від Зубовської площі по Садовому кільцю і Тверській - тоді ще вулиці Горького - і завершила свій шлях на Манежній.

Хода 4 лютого стане продовженням серії грудневих мітингів. Узгоджені з владою мітинги "За чесні вибори" пройшли в Москві 10 грудня на Болотній площі і 24 грудня на проспекті Сахарова. За даними столичного управління МВС, учасниками акцій протесту стали 25-30 тисяч осіб.

Опозиція заявляє, що в обох випадках протестувальників було в кілька разів більше. Однією з основних вимог учасників мітингів було скасування результатів грудневих виборів до Держдуми РФ.

Нагадаємо, 4 грудня 2011 року в Росії відбулися вибори у Державну Думу, на яких перемогла владна партія "Єдина Росія" з результатом 49,9%. У ході голосування надходили численні повідомлення про порушення і фальсифікації .
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: Опозиція в РФ збирає ходу 50 тисяч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]