Чт, 2024-04-25, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Опозиція вірить у Юлю і планує нові акції підтримки
Інші останні Політичні новини
Опозиція має намір продовжувати дії на захист Тимошенко, але поки що тримає їх у секреті, пише אחסון תכולת דירות

Нардеп від БЮТ Олександр Бригинець розповів у коментарі Цензор.НЕТ, що вже сьогодні опозиція буде робити рішучі дії.

"Після зустрічі з керівництвом колонії нам стало зрозуміло, що тюремники посилаються на певні інструкції, які суперечать закону. Тому ми готуватимемо запит до Міністерства юстиції з проханням анулювати ці інструкції", - сказав він.

Про те, що стосується подальших дій опозиції, Бригинець сказав, що їх можна чекати вже сьогодні. "Але я не можу вам сказати, що саме ми будемо робити. Ви про все дізнаєтеся пізніше", - сказав він.

Євросуд ухвалить рішення на користь Тимошенко - вважають політологи

Політологи вважають, що Європейський суд з прав людини просто змушений буде ухвалити рішення у справі колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на її користь.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку сьогодні висловили під час прес-конференції директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала і політолог Костянтин Матвієнко.

Зокрема, Матвієнко зауважив, що фактично Європейський суд опиняється в ситуації реальної політичної залежності. "Інформаційна ситуація, що створюється навколо України, і зокрема ситуація з Тимошенко, просто штовхає Європейський суд на рішення в її інтересах", - сказав він.

Матвієнко зауважив, що іншого тут чекати не доводиться, оскільки Європейський суд так само залежний від політкоректності, як і будь-який інший європейський інститут.

У свою чергу Бала також висловив думку, що Європейський суд ухвалить рішення не на користь держави Україна. Водночас, на переконання політолога, для цього є всі підстави, якщо виходити з незаконної процедури арешту Тимошенко в залі суду, а також ходу самого судового процесу. "Влада залишила багато гачків, за які можна зачепитись і показати, що все було зроблено не так", - сказав Бала.

Як повідомлялося, захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко 4 грудня 2012 року заявив, що очікує на рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Тимошенко на порушення Європейської конвенції з прав людини за ст. 5 і ст. 18 (незаконність затримання і тримання під вартою; політичні мотиви переслідування) після 15 грудня 2012 року. Проте суд не оголосив свого рішення у справі, публічні слухання якої відбулися у Страсбурзі (Франція) 28 серпня 2012 року. Після публічних слухань суд продовжив роботу в закритому режимі.

Власенко: жінки-нардепи зустрінуться з Тимошенко

Жінки-парламентарі, представниці фракції "Батьківщина", мають намір у середу, 16 січня, зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка проходить курс лікування у ЦКЛ Укрзалізниці №5 міста Харкова.

"Вони (жінки-депутати - ред.) зустрінуться з Юлією Володимирівною після закінчення моєї зустрічі з нею", - повідомив кореспонденту Інтерфакс-Україна захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко.

Він додав, що його зустріч з Тимошенко триватиме орієнтовно до 15.00-15.30.

Як повідомлялося, раніше Тимошенко було надано короткострокове побачення з народними депутатами Олександрою Кужель, Людмилою Денісовою і Тетяною Слюз на вівторок, 15 січня, однак побачення не відбулося. Начальник Качанівської виправної колонії №54 Ігор Колпащиков повідомив, що у Тимошенко залишається право на короткострокове побачення.

11 січня жінки-депутати опозиційних фракцій Верховної Ради висунули владі ультиматум з кількох пунктів, і в разі невиконання пообіцяли бунт. Вони зажадали дозволити допуск до Юлії Тимошенко, запросити зі звітом до Верховної Ради генпрокурора Пшонку, зняти всі камери спостереження в клініці, замінити охоронців на жінок і організувати лікування Юрія Луценка.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня 2012 року її було переведено до ЦКЛ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра проводиться за рекомендаціями лікарів берлінської клініки "Шаріте"


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1150 | Додав: adminA | Теги: юлю, акції підтримки, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]