Чт, 2024-04-25, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
Органи МВС України вимагають негайного реформування перед Євро-2012 - Amnesty International
Інші останні Політичні новини

Українська міліція вимагає термінового реформування перед футбольним чемпіонатом Євро-2012. Про це заявляє правозахисна організація Amnesty International, повідомляє a href="http://www.rbc.ua/rus/newsline/show/ukrainskaya-militsiya-trebuet-srochnogo-reformirovaniya-pered-01052012134800">РБК-Україна з посиланням на прес-службу представництва організації в Україні.

"Amnesty International закликає український уряд дати чіткий сигнал, що порушення прав людини не будуть більше допускатися, публічно зобов'язуючись створити незалежний орган з розслідування скарг на дії міліції", - йдеться в повідомленні.

"Український уряд має негайно вжити заходів, щоб зупинити широко поширену злочинність в міліції... Нездатність зробити це буде заохочувати міліцію і надалі діяти за власними законами, а також піддавати небезпеці фанів Євро-2012 з боку цієї неконтрольованої сили", - зазначив < b>Джон Дальхузен, директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

Як наголошується в повідомленні, приводом для такої заяви став інцидент, коли шість працівників державної служби охорони (ДСО) "пограбували і жорстоко побили двох чоловіків у Львові 21 квітня".

Львів прийматиме три матчі за участю Німеччини, Португалії та Данії під час чемпіонату.

В оприлюдненій сьогодні, 1 травня, на брифінгу заяві про порушення прав людини в Україні "Україна: Євро-2012 під загрозою злочинної міліцейської сили" Amnesty International задокументувала багато інших випадків в містах, приймаючих Євро-2012, "коли міліція катувала людей, вимагаючи гроші, вибиваючи визнання тільки через сексуальну орієнтацію або етнічне походження жертви".

Нагадаємо, раніше в Amnesty International виступили з рекомендацією зробити орган для розгляду скарг на дії міліції більш незалежним.

Відомо, що в українських правоохоронних органах часто застосовують по відношенню до затриманих тортури. За даними харківського правозахисного центру, тільки в минулому році жертвами тортур стали 900 тис заарештованих. Правозахисники заявляють, що тортури і смертельні випадки стають чи не буденним явищем у вітчизняних виправних установах та ізоляторах тимчасового утримання.

Зауважимо, що в ситуації з побиттям двох відвідувачів у Львівській піцерії виявилося не все так однозначно. 29 квітня адвокат обвинувачених співробітників ДСО надав відеозапис, який повинен засвідчити, що міліцію спровокували на жорстокість, і перший удар було завдано постраждалою стороною, після чого у шістьох міліціонерів здали нерви.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 2890 | Додав: adminA | Теги: Євро-2012, реформування, Amnesty International, МВС України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]