Пт, 2024-03-29, 12:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Організатора "тітушок", які розганяли місцевий Євромайдан, харківська прокуратура оголосила в розшук
Інші останні Кримінальні новини

Активіст "Молодих регіонів" Роман Добрянський підозрюється в організації збору та доставки так званих тітушок для розгону Євромайдану біля Академії внутрішніх військ у Харкові. Про це повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми встановили організатора зі збору та доставки "тітушок" до Академії внутрішніх військ. Це Роман Добрянський (активіст "Молодих регіонів" - ред). Він оголошений у розшук ... За нашими даними, зараз він знаходиться на тимчасово окупованій території Криму, але сподіваємося, що нам вдасться його затримати, закінчити розслідування цієї справи і направити її до суду", - заявив він.

Данильченко уточнив, що Добрянському інкримінується також перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Крім того, Данильченко повідомив, що слідству вдалося встановити директора автотранспортного підприємства, який надав автобуси для доставки "тітушок" до будівлі Академії ВВ. Слідство також має інформацію про те, що вказівку надати транспорт дав керівник департаменту Харківської міськради.

"У нас також є свідчення стосовно керівника відповідного департаменту міськради, який давав вказівки цьому директору надати техніку. Якщо крім цих свідчень будуть зібрані додаткові достатні докази для пред'явлення підозри, думаю, то і цей керівник департаменту благополучно відправиться в суд за справедливим вироком. Ми сподіваємося, що керівник департаменту буде співпрацювати зі слідством і дасть свідчення про те, хто дав вказівки йому. У будь-якому випадку, ми будемо вживати всіх заходів, щоб дійти до кінця ланцюжка, до тих, хто це все організовував", - розповів Данильченко.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану і ультрас ФК "Металіст" намагалися блокувати академію внутрішніх військ у Харкові, щоб не допустити виїзду курсантів до Києва. Близько 17.00 міліція ("Беркут" і "Грифон") відтіснила пікетувальників, а невідомі в жилетах і масках, озброєні бітами, спочатку розблокували ворота, а потім розігнали пікетників. При цьому розбили голову оператору СТБ Олександру Бринзі. Крім того, розбили камеру знімальній групі СТБ і пошкодили знімальну техніку програми "Надзвичайні новини".

У лютому цього року слідчі Міністерства внутрішніх справ України вилучили зброю, яка перебувала на обліку у відомстві і роздавалась тітушкам для застосування проти активістів Євромайдану 18-19 лютого минулого року.

Наразі у Ніжині Чернігівської області відкрито кримінальне провадження за фактом організації виїзду "тітушок" на антимайдан.

Також прокуратурою Миколаївської області розпочато 5 кримінальних проваджень щодо керівників підприємств, автоперевізників та навчального закладу, які протягом листопада 2013 року - лютого 2014 організовували і відправляли місцевих жителів і студентів, у тому числі "тітушок", для участі в провокаціях і перешкоді мирним акціям протесту, які відбувалися в той час у Києві та Миколаєві.

Раніше повідомлялось, що діяльність усіх "тітушок" координував екс-голова СБУ Ігор Калінін. Такого висновку дійшла Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій, пов’язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: організатора тітушок, харківська прокуратура, розшук, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]