Сб, 2024-04-20, 06:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:05
Останній живий Нюрнберзький прокурор про війну рф проти України - "У мене розбите серце"
Інші останні Кримінальні новини

Останній живий прокурор Нюрнберзького процесу Бенджамін Ференц висловився про російську агресію щодо України. За словами 102-річного Ференца, президент рф володимир путін повинен бути засудженим за злочини проти людства, які вчиняють російські армійці в Україні. Про це Бенджамін Ференц розповів в інтерв’ю американському телеканалу CNN.

Американський юрист, ветеран правосуддя Бенджамін Ференц вважає, що путіна можуть притягнути до відповідальності за воєнні злочини проти України.

За словами Ференца, немає жодних аргументів, які могли б виправдати вбивства мирних людей, дітей.

“Ми знаємо, що злочини проти людяності були покарані не тільки в Нюрнберзі, але і після нього, в багатьох юрисдикціях. Є факт агресії – вторгнення в Україну можна класифікувати як явний факт агресії, – а вбивство завжди було злочином проти людяності”, – сказав він.

А тому, наголосив ветеран правосуддя, не виникне жодних труднощів у визначенні цих злочинів і відповідальний за них може бути притягненим до відповідальності. путіну, який стоїть за цими злочинами, буде непросто покинути залу суду, додав Бенджамін Ференц.

Коментуючи питання про те, у якому ж суді може відбутись слухання щодо злочинів рф проти України, Ференц зауважив, що у світі достатньо моделей судів для цього. Водночас, визнав юрист, куди важче буде змусити потенційного злочинця визнати рішення суду.

“Злочинці ніколи не хочуть йти під суд, тому суспільство повинно або посадити їх у в’язницю, або віддати під суд, або відсторонити від посади. Вони не можуть безкарно діяти в тому ж дусі, щоб люди з адміністрації наказували своїм військам виходити і вбивати людей, яких вони навіть не знають, за злочини, які вони навіть не можуть описати – і вбивати сотнями і тисячами”, – сказав Ференц.

Як додав Бенджамін Ференц, війну в Україні потрібно зупинити і зайнятись пошуками мирного рішення.

"Моє серце розбите. Все своє життя після Голокосту я намагався створити мир і гармонію в усьому світі для всіх людей, незалежно від їх раси або віросповідання. І ми досягли певного прогресу в цьому напрямку, створивши нові міжнародні кримінальні суди, викладаючи гуманітарне право в університетах. Але тепер ми бачимо, що те, що відбувається дуже схоже на те, що вже було: обстрілюються діти, вибухають будинки. Мені боляче бачити, що ми так мало винесли з Голокосту… і я сподіваюся, що ми скоро схаменемося", – наголосив він.

Нагадаємо, Європейський Союз створив з Україною спільну слідчу групу для збору доказів та розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людства та готовий посилити ці зусилля, направивши слідчі групи на місця, щоб підтримати українську прокуратуру. Євроюст і Європол готові допомогти.
    
Також аналіз супутникових знімків спростовують твердження рф про те, що вбивство цивільних жителів у Бучі, передмісті Києва, сталося після того, як її "солдати покинули місто".
    
Відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 4 квітня назвав звірства, вчинені рф та путіним у Бучі, “воєнним злочином”, та наголосив, що розглядає додаткові санкції проти рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 604 | Додав: adminA | Теги: розбите серце», війна Рф, Нюрнберзький прокурор, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]