Пт, 2024-04-19, 13:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:08
Освітянин прийшов пішки із Запоріжжя до Києва, щоб привернути увагу до проблем української мови
Інші останні Надзвичайні новини
Голова Запорізького обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" Олег Ткаченко пройшов пішки від Запоріжжя до Києва, щоб привернути увагу до питань української мови, культури та духовності, повідомляє УНІАН.

Ткаченко стартував 9 листопада, у День української писемності та мови, із Запоріжжя, а завершив свій піший похід 10 грудня у Києві, де передав своє звернення до нового складу Верховної Ради через парламентську канцелярію.

"Я сподіваюся після того, як новий склад Ради вирішить всі технічні питання, він зверне увагу на актуальні питання мови і культури", – сказав Ткаченко.

За його словами, в рамках акції "Січовий шлях Просвіти" за місяць він пройшов пішки понад 60 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Кіровоградської, Черкаської, Київської областей, здолавши майже 600 кілометрів.

"У дорогу з собою я взяв намет і спальник, але використовував не більше двох разів. В інших випадках ночував у однодумців. У кожному з населених пунктів проводив зустрічі з місцевими жителями і збирав підписи під своїм зверненням до Верховної Ради, де вимагаю скасувати ганебний мовний закон Ківалова-Колесніченка, а також ухвалити законодавчі акти на захист національної культури і мови", – розповів Ткаченко.

Раніше повідомлялось, що українська мова втрачає позиції у всіх сферах по всій країні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: увагу, Києва, Запоріжжя, проблем української мови, освітянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]