Пт, 2024-04-26, 01:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
"Отруєний" подарунок Путіна вбиває перспективи Медведєва
Інші останні Новини світу

Учора президент РФ Медведєв виступив з прощальною промовою, а Путін підніс йому "політичну отруєну чашу", за висловом аналітиків, - лідерство в непопулярній "Єдиній Росії". Поєднання Медведєва з "ЄР" преса вважає "незграбним" і тому, що він обстоював реформу політичної системи і різко критикував партію за відсталість. "Це кінець Медведєва як політика", - сказав Станіслав Бєлковський.

У вівторок у прощальній промові на посаді президента Дмитро Медведєв присягнувся розширити політичні та економічні свободи, повідомляє The Wall Street Journal. Втім, за поширеною думкою, з переходом на пост прем'єра його авторитет послабшає.

В той же день Путін, "як здалося, загострив увагу на тому, що статус його протеже знизився", вважає кореспондент. За висловом аналітиків, Путін підніс Медведєву "політичну отруєну чашу" - запропонував йому очолити "Єдину Росію", популярність якої впала. Під час перебування президентом Медведєв не раз дорікав "ЄР" за зайвий бюрократизм, "єдинороси", зі свого боку, часто не сприймали його владу серйозно.

За прогнозами глави ІНСОРу (рос. "Институт современного развития") Ігоря Юргенса, кабінет Медведєва обережно провадитиме колишній курс, більш ранні обіцянки Медведєва перетрусити кабінет навряд чи здійсняться, продовжує автор коментаря. Широкі політичні реформи, запропоновані Медведєвим у грудні, були сильно пом'якшені під час розгляду в Держдумі. Проте в своїй промові Медведєв заявив, що ці реформи - безпрецедентні за масштабом за останні 20 років, йдеться в статті.

Володимир Путін заявив у вівторок, що залишить пост голови партії "Єдина Росія" після інавгурації на початку травня, і дав зрозуміти, що нинішній президент Медведєв після відходу має стати одночасно прем'єр-міністром і лідером партії, повідомляє читачам The Los Angeles Times Сергій Лойко.

"Медведєву потрібна політична підтримка в роботі, і як лідер провладної партії він буде значно могутнішої постаттю, ніж політик, у якого такої підтримки немає", - висловив думку Дмитро Орлов, директор Агентства політичних і економічних комунікацій.

Інші експерти не згодні з цим. "Єдина Росія" дуже скоро повторить долю КПРС і буде віддана забуттю швидше, ніж здається, - сказав Станіслав Бєлковський, президент Інституту національної стратегії. - Це кінець Медведєва як політика, і ми не побачимо нової схеми обміну посадами з його участю".

Передача керівництва "Єдиною Росією" Медведєву об'єднує в одну упряжку дві політичні сили, які за останні півроку були сильно ослаблені потрясіннями, вважає оглядачка The New York Times Елен Баррі. "ЄР" вже втрачала популярність на момент, коли її звинуватили у фальсифікації результатів парламентських виборів. Політичний капітал Медведєва постраждав через те, що у вересні він оголосив, що не буде балотуватися на другий термін.

Поєднання Медведєва з "ЄР" журналістка вважає "незграбним" також тому, що Медведєв обстоював реформу політичної системи і різко критикував "Єдину Росію" за відсталість.

У вівторок "єдинороси" пообіцяли підтримати кандидатуру Медведєва на з'їзді. Але дехто чітко дав зрозуміти, що все ще вважає Путіна справжнім лідером партії: так, Андрій Ісаєв назвав Путіна моральним лідером і творцем партії. "Єдинорос" Олексій Чадаєв написав у "Твітері", що здасть партквиток: "Щось не хочеться бути новим гаджетом спадкоємця".

Аналітики, надто опозиційні, розсудили: Путін дистанціюється від "ЄР", бо її імідж непоправно зіпсований, мовиться в статті. І Медведєва, і "Єдину Росію" чекає довга клінічна смерть, сказав в інтерв'ю телеканалу "Дождь" політолог Станіслав Бєлковський.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Медведєва, Отруєний подарунок Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]