Вт, 2024-04-23, 17:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
П'ять повторних землетрусів сталися у Мексиці, постраждало не менше семи осіб. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

У Мексиці відразу п'ять повторних підземних поштовхів сталися після землетрусу у вівторок, 20 березня, епіцентр якого розташовувався в південно-західному штаті Герреро. За уточненими даними, магнітуда першого землетрусу склала 7,8 за шкалою Ріхтера, повідомляє Національна сейсмологічна служба країни.

Кількість постраждалих складає, щонайменше, семеро осіб, інформує місцева влада. За повідомленням цивільної оборони країни, п'ятеро осіб постраждали в штаті Оахака, ще двоє - у столиці Мехіко. Загиблих у результаті стихійного лиха немає, передає РИА "Новости".

В результаті землетрусу обрушився міст в Мехіко, і його уламки впали на мікроавтобус. За уточненими даними, в цей момент в салоні не було пасажирів, а водій відбувся психологічною травмою.

Крім того, в самому центрі міста є невеликі пошкодження. Зокрема, на вулиці Хуарес одна висотна будівля нахилилася і фактично притулилася до сусіднього будинку. Однак землетрус викликав неабияку паніку серед жителів, люди вибігали на вулиці.

За свідченнями очевидців, в ділових районах було порушено роботу установ та офісів, тисячі їхніх співробітників більше години товпилися на вулицях, по можливості подалі від стін будинків. Всюди була відключена електрика, не працював мобільний зв'язок, за останніми даними, зупинилася одна з ліній метрополітену.

У той же час президент Мексики Феліпе Кальдерон повідомив у своєму Twitter, що серйозного збитку землетрус не завдав.

Мер Мехіко Марсело Ебрард повідомив, що облетів місто на вертольоті та не помітив руйнувань. Через землетрус були змушені перервати свою роботу депутати парламенту. Після сигналу тривоги вони були організовано евакуйовані з будівлі парламенту.

В результаті землетрусу пошкодження отримали понад п'ятисот будинків, у тому числі й у столиці держави. У штаті Оахака, за даними влади, постраждали в основному будівлі шкіл.

Під час землетрусу в цьому штаті разом зі шкільної групою на відпочинку перебувала старша дочка президента США Барака Обами Малія. Як повідомив офіційний представник дружини Обами Мішель, Малія не постраждала. Загрози життю 13-річної дочки президента не виникало, вона знаходиться у безпеці. Збір інформації про збитки триває.

Землетрус, який стався 20 березня, став одним з найпотужніших у Мексиці з 1985 року, коли в результаті підземних поштовхів магнітудою 8,1 тільки у столиці загинули, за різними оцінками, від 6 до 30 тисяч людей.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: землетрусів сталися, Мексиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]