Чт, 2024-04-25, 19:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
ПА ОБСЄ сподіваються, що їхня невдала зустріч з Тимошенко, приверне більше уваги до України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Віце-президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Вальбург Габсбург Дуглас шкодує, що не змогла відвідати екс-прем'єра України Юлію Тимошенко в Качанівській виправній колонії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Функціонування правової системи та гарантія правової безпеки є одними з найважливіших демократичних принципів, які мають підтримуватися в країні. Дуже шкода, що ми були позбавлені можливості зустрічі з Юлією Тимошенко, і я сподіваюся, що відмова в нашому проханні приверне більше уваги до недоліків у сфері верховенства права та демократії в Україні", - наводить слова Дуглас прес-служба ОБСЄ.

В ОБСЄ зазначили, що замість зустрічі з Тимошенко члени делегації та четверо українських парламентарів із різних політичних партій зустрілися з начальником колонії і попросили його припинити цілодобове відеоспостереження за екс-прем'єром.

У повідомленні також зазначено, що два тижні тому двоє представників керівництва Парламентської асамблеї - голландські депутати Коскун Коруз та Катлін Феррьє - відвідали Київ для обговорення питань верховенства права. Українська влада відмовила їм у проханні відвідати Тимошенко в Харкові.

Як повідомлялося, представники ПА ОБСЄ не змогли зустрітися з Тимошенко в Качанівській колонії в понеділок, оскільки не мали погодження з Міністерством закордонних справ України. Начальник колонії Іван Первушкін пояснив відмову у відвідуванні тим, що цей візит не було погоджено з Міністерством закордонних справ України.

На сайті Державної пенітенціарної служби України зазначено, що делегація відвідувачів залишила колонію о 12.30.

Захиснику Тимошенко Сергію Власенку керівництво колонії дозволило зустріч із засудженою. "Станом на 13.30 ця зустріч ще триває", - наголошується в повідомленні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: приверне більше уваги до України, невдала зустріч з Тимошенко, ПА ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]