Чт, 2024-04-18, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
Падіння довіри до судів в Україні через судові процеси над опозицією відзначає Human Rights Watch
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch відзначає падіння довіри до судів в Україні через судові процесів щодо вищих колишніх чиновників, зокрема колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина" Юлії Тимошенко, в 2011 році. 

Про це йдеться в доповіді організації за 2011 рік, передають "Українські новини". 

"Обвинувальний вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а також арешти і суди проти інших колишніх урядовців підривали довіру до незалежності суду", - сказано в доповіді.

При цьому підкреслюється, що, незважаючи на висловлення стурбованості у зв'язку з кримінальним переслідуванням опозиційних лідерів, США продовжували надавати Україні економічну допомогу.

Організація зазначила, що зростання цін на нафту і відмова України від вступу в Митний союз призвели до посилення напруженості з Росією.

Крім того, на думку Human Rights Watch, в 2011 році українські ЗМІ стикалися з дедалі більшим тиском з боку влади, корупція залишалася поширеним явищем у державному та приватному секторі.

У доповіді висловлена ​​стурбованість у зв'язку з порушеннями прав мігрантів та шукачів притулку, незважаючи на ухвалення закону про біженців.

"Особи, які шукають притулок, залишаються вразливими для довільного затримання, міліцейських утисків і тортур. Відсутній єдиний порядок встановлення віку для неповнолітніх біженців і шукачів притулку", - сказано в ньому.

Згідно з доповіддю, в Україні зберігається тенденція до упередженого ставлення правоохоронців до злочинів на грунті ненависті.

"Міліція і прокуратура як і раніше неохоче визнають наявність у нападах расового мотиву. Зберігаються расова вибірковість і не пов'язані з насильством утиски з боку міліції, тривають злочини на ґрунті ненависті щодо осіб неслов'янської зовнішності, а також представників етнічних і релігійних меншин", - зазначає організація.

Згідно з доповіддю, в сфері права на здоров'я спостерігалися різноспрямована практика уряду щодо профілактики ВІЛ/СНІДу та незадовільна ситуація із забезпеченням доступності паліативної допомоги.

Серед позитивних моментів організація зазначила, що в 2011 році в Україні було схвалено реформи в інтересах зближення з Європейським Союзом і нові закони про доступ до інформації та захисту біженців.

Як повідомляло агентство, в 2010 році Human Rights Watch відзначала погіршення ситуації зі свободою ЗМІ в Україні, а також погіршення ситуації із забезпеченням свобод загалом.

Зазначимо також, що 26% українців бояться бути засудженими за злочини, яких не скоювали.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1144 | Додав: adminA | Теги: Human Rights Watch | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]