Пт, 2024-04-19, 00:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Пам'ятник Людмилі Гурченко відкрили у Москві
Інші останні Новини світу

Пам'ятник народній артистці СРСР Людмилі Гурченко на її могилі на Новодівичому кладовищі в Москві відкрили під музику з її останнього фільму та бурхливі оплески друзів і шанувальників актриси.

"За останній рік скульптори Юрій Хоровський та Юрій Шабельников стали для мене найближчими людьми, їм вдалося зробити все так, як ми задумували з самого початку", - сказав, відкриваючи пам'ятник, вдівець Гурченко Сергій Сенін.

Монумент виконаний у двох кольорах: приблизно дві третини пам'ятника зроблені з білого мармуру, а його права частина - з чорного граніту. Також з білого мармуру виконано зображення молодої Людмили Гурченко майже в повен зріст. Основу двометрового монументу зроблено з сірого каменю. Чорними літерами на білосніжному мармурі викладено ім'я артистки та дати її життя. На зворотному боці пам'ятника висічена фраза самої Гурченко: "Дорогі глядачі! Я живу і працюю для вас!".

Пам'ятник, який до відкриття був укритий білим полотнищем, присутнім показали під музику з останнього фільму Гурченко "Строкаті сутінки", в якому вона виступила режисером, композитором і зіграла головну роль. Монумент високо оцінили друзі актриси, передає РИА "Новости".

"Я не вірив, що вийде гідний її пам'ятник, навіть приїжджав сюди за кілька днів до відкриття. Але зараз дивлюся і розумію, що причепитися ні до чого", - сказав стиліст і співак Сергій Звєрєв, звертаючись до друзів артистки.

За словами президента Академії російського телебачення Михайла Швидкого, йому важко було уявити цей день. "Гурченко і пам'ятник - це несумісно. Вона була живим втіленням мрії, і перша показала радянським жінкам, що можна бути щасливими", - сказав Швидкой. Музикант Стас Намін зазначив, що самій Людмилі Марківні сподобалося б неформальне дійство з музикою і промовами друзів, влаштоване її чоловіком Сергієм Сеніним.

На церемонію відкриття монумента приїхали режисер Ельдар Рязанов, музикант Фелікс Ільїних, актор Олександр Ширвіндт, колишній мер рідного міста Гурченко Харкова Михайло Пилипчук та багато інших.

Церемонія завершилася улюбленою піснею актриси "Московські вікна", під час виконання якої з колонок лунав голос самої Гурченко.

Після закінчення офіційної частини до могили стали підходити шанувальники, які ще раз вшанували пам'ять артистки.

Нагадаємо, 30 березня 2011 року пішла з життя легенда радянського кіно, народна артистка СРСР Людмила Гурченко.

Гурченко померла в Москві, на 76-му році життя. Причина смерті - тромбоемболія легеневої артерії. 2 квітня актрису поховали на Новодівичому кладовищі в Москві.

Людмила Гурченко народилася 12 листопада 1935 року в Харкові. У 1958 році закінчила ВДІК. У 1956 році на екрани вийшла музична комедія Ельдара Рязанова "Карнавальна ніч", де Гурченко виконала пісню "П'ять хвилин", яка її прославила.

Серед найбільш відомих робіт Гурченко - ролі у фільмах "20 днів без війни", "П'ять вечорів", "Улюблена жінка механіка Гаврилова" (1982), "Вокзал для двох" (1983), "Любов і голуби" (1984).

У 2000-ті роки вийшли такі фільми з її участю, як "Старі шкапи" (2000), "Жіноче щастя" (2001), "Якщо завтра в похід..." (2004), "Карнавальна ніч-2, або П'ятдесят років потому" (2006). Фільмографія актриси містить більше 80 стрічок.

Гурченко не залишала і театральну сцену - виходили такі спектаклі з її участю, як "Без хреста" (1963), "Голий король" (1965), "Вічно жив"і (1966) в театрі "Современник"; "Дурненька" (1966) в Театрі кіноактора; А чого-то ти у фраку? (1991) в Школі сучасної п'єси, і багато інших.

Гурченко - народна артистка СРСР (1983). Нагороджена орденами "За заслуги перед Вітчизною IV ступеня" (2000) і III ступеня (2005) і почесним знаком "Суспільне визнання" (1998). Вона - лауреат багатьох кінопремій. Актриса написала книги "Моє доросле дитинство", "Оплески", "Балет життя", "Люся, стоп!"

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1066 | Додав: nowyny | Теги: Пам'ятник, Москва, Людмила Гурченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]