Чт, 2024-04-18, 13:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
ПАРЄ розпочинає весняну сесію у Страсбурзі: що обговорять
Інші останні Новини Європейського Союзу

Сьогодні у Страсбурзі Парламентська асамблея Ради Європи розпочинає весняну сесію, в ході якої відбудуться слухання про становище мирного населення України, в тому числі дітей, вимушено переміщених до рф.

Участь у цій дискусії в онлайн-форматі візьме перша леді України Олена Зеленська, повідомляє ПАРЄ.

"Відбудуться термінові дебати на тему «Ситуація цивільного населення України, в тому числі дітей, примусово переміщених або переселених до російської федерації або українських територій, що перебувають під фактичним контролем російської федерації», за онлайн-участі Першої леді України Олени Зеленської", – повідомили в ПАРЄ.

25 квітня об 11.30 (за київським часом) в ПАРЄ відбудуться відкриті слухання щодо відсторонення спортсменів з росії та білорусі від участі в Олімпіаді 2024 року в Парижі.

Весняна пленарна сесія ПАРЄ відбуватиметься з 24 по 28 квітня.

"Також є запит на обговорення поточної ситуації на тему "Роль росії в ескалації напруженості в республіці Молдова", – зазначили в ПАРЄ.

Крім того, окремо буде розглянуто питання руйнівних землетрусів в Туреччині та Сирії – Асамблея обговорить доповідь про політичні стратегії запобігання стихійним лихам, підготовки до них і подолання їх наслідків.

У ході весняної сесії в ПАРЄ заслухають звернення президента Ісландії Гудні Йоханнессона, міністр закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір представить повідомлення від Комітету міністрів, який Ісландія зараз очолює.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у рамках сесії ПАРЄ представить свій річний звіт про діяльність за 2022 рік, а генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич проведе сесію запитань та відповідей.

Інші теми для обговорення стосуватимуться виконання рішень Європейського суду з прав людини, Європейської конвенції з прав людини та національних конституцій, питання молоді та ЗМІ, а також захист демократії, прав і навколишнього середовища в міжнародній торгівлі.

Довідка

У ПАРЄ також пройдуть дебати із підготовки до 4-го саміту Ради Європи у Рейк'явіку, що відбудеться у травні цього року, а пленарні засідання ПАРЄ тимчасово відбуватимуться у головному залі Європейського парламенту, що пов'язано з реконструкцією Палацу Європи.

Ісландія прийняла від Ірландії ротаційне головування в Комітеті міністрів Ради Європи під час зустрічі з представниками 46 держав-членів Організації у листопаді минулого року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 317 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]