Чт, 2024-03-28, 19:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Парламент вимагає скликати Раду безпеки ООН через заборону Меджлісу. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає Міністерство закордонних справ ініціювати засідання Ради Безпеки ООН через заборону Меджлісу Росією, яка анексувала Крим, передає "Українська Правда".

"Вчора Міністерство юстиції Росії оголосило Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією", - заявив він, відкриваючи засідання парламенту у вівторок, 19 квітня.

"Цілий народ, наші кримськотатарські брати оголошені екстремістською організацією. Це вперше після закінчення епохи диктаторів Сталіна і Гітлера цілий народ оголошують екстремістами. І це прояв російського фашизму", - заявив він.

"18 травня 1944 року Сталін підписав злочинний указ, який призвів до страшної трагедії кримських татар. 18 квітня 2016 року російська тоталітарна влада забороняє Меджліс", - констатував Парубій.

На його думку, "дії Росії ще раз підтверджують визначення цієї країни керівництвом як в’язниці народів".

"Кримськотатарський народ не має іншої Батьківщини, аніж Україна, аніж Крим. І наше завдання – зробити все можливе, щоб чимшвидше звільнити від окупації наші землі і наших кримськотатарських братів", - сказав спікер парламенту.

"Я від імені українського парламенту звертаюся до міжнародних організацій (із закликом) дати реакцію на цей злочин", - заявив Парубій.

"Звертаюся до українського МЗС із проханням розглянути можливість термінового скликання Ради Безпеки ООН з цього питання. Я впевнений, всім цивілізованим світом ми доможемося звільнення наших побратимів з-під окупації", - додав він.

Чубаров каже, що Путін наблизився до Гітлера, а світ – як страус

Депутат і один із лідерів кримських татар Рефат Чубаров вважає, що якщо світ не відреагує на заборону Росією Меджлісу кримськотатарського народу, то Володимир Путін може зазіхнути на інші народи. Про це він сказав із трибуни Верховної Ради 19 квітня.

"18 квітня 2016 року рішенням Міністерства юстиції Російської Федерації, країни-агресора, Меджліс кримськотатарського народу внесений до переліку екстремістських організацій, діяльність яких заборонена на території Росії", - зазначив Чубаров.

"Режим Путіна, який окупував Крим, зробив ще один крок, який скоротив ментально дистанцію між ним і режимом Гітлера, який також приговорював цілі народи окупованих ним країн Європи до знищення", - заявив він.

За словами Чубарова, у кримських татар "немає питань до Путіна, він поводить себе в окупованому ним Криму так брутально, як йому дозволяє міжнародна спільнота".

"Інша права, чи усвідомлюють лідери країн Заходу наслідки для власних народів своєї страусиної політики щодо Росії, яка відкрито приміряє на себе роль "властітєля судєб всего міра", - заявив лідер кримських татар.

"Сьогодні під ударом кримські татари, українці, Україна. Але ніхто не може уникнути відповіді на питання: а хто буде завтра приречений Росією", - наголосив він.

"Отже, лідери країн Заходу, міжнародної спільноти мають зрозуміти: якщо не зупинимо Путіна, то завтра буде їхня країна, їхні народи (страждати – ред.)… Зупинимо агресора, звільнимо Крим, відновимо територіальну цілісність України", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, 13 квітня голова окупаційної прокуратури Криму Наталія Поклонська ухвалила рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар. Кримський адвокат Джеміль Темішев готується оскаржити у суді рішення призначеного Кремлем "прокурора" про припинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської" організації.

У свою чергу президент України Петро Порошенко звернувся до світового співтовариства у зв'язку з забороною Меджлісу, зазначивши, що єдиний шлях зупинити це свавілля - припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська.

У світі також засуджують рішення окупантів Криму заборонити Меджліс.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: Радау безпеки ООН, заборонау Меджлісу, парламен | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]