Пт, 2024-04-19, 19:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

20:41
Печерський суд погодився вислухати у "газовій справі" лише двох свідків Тимошенко - Турчинова та Лівінського
Інші останні Політичні новини


Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту екс-прем'єра України, лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про допит як свідків частково та запросив колишнього першого віце-прем'єра України Олександра Турчинова та керівника прес-служби Тимошенко Михайла Лівінського.

"Задовольнити частково клопотання, викликати на судове засідання як свідків Олександра Турчинова та Михайла Лівінського", - йдеться в рішенні суду.

 

Водночас виклик інших свідків на прохання сторони захисту суд назвав передчасним. Захист, зокрема, просив викликати як свідків екс-віце-прем'єра Григорія Немирю, екс-міністра праці та соціальної політики Людмилу Денісову, екс-главу МВС Юрія Луценка, екс-главу Мінфіну Ігоря Уманського, екс-главу Мінвуглепрому Віктора Полтавця, екс-віце-прем'єра Івана Васюника.

 

Раніше суд не задовольнив клопотання захисту екс-прем'єра про виклик як свідків на допит у "газовій справі" представників аудиторської компанії Ernst and Young.

 

Захист просив суд залучити їх у зв'язку з тим, що ця компанія проводила у 2009 році аудит НАК "Нафтогаз України". Суддя мотивував своє рішення тим, що в клопотанні не зазначено, кого саме захист просить викликати до суду.

 

Своє клопотання Тимошенко аргументувала тим, що всі члени її уряду без винятку є свідками того, що було на початку 2009 року. Тому їх усіх необхідно допитати.

 

Після оголошення рішення щодо цього клопотання між суддею Родіоном Кірєєвим і Ю.Тимошенко сталася словесна перепалка. "Злочинці зібралися тут і влаштували шоу на підставі доручення мафії... яку очолює Янукович", - заявила Тимошенко, звертаючись до суду та прокурорів.

 

У свою чергу Р.Кірєєв попередив Ю.Тимошенко про можливе її виведення із зали у разі неповаги до суду. "Фактично підсудна провокує суд на виведення її із зали судового засідання. Ви перешкоджаєте встановленню істини у справі ", - сказав суддя.

Крім того, сторона обвинувачення оголосила клопотання про залучення як свідка у справі міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка, що викликало бурхливу реакцію з боку Ю.Тимошенко.

 

"Я категорично протестую, щоб злочинців викликали як свідків", - заявила вона.

 

Її мову кілька разів обривали оплески в залі. Р.Кірєєв знову відзначив системну неповагу до суду та учасників судового процесу.

 

"Суд вимушений, щоб ви хоч якось відреагували на зауваження головуючого, навіть підвищувати голос. У суду дуже велике терпіння. Ви себе не стримуєте, а ваші висловлювання систематично нешанобливі до суду", - зазначив Р.Кірєєв.

 

У результаті обговорення суддя не задовольнив клопотання обвинувачення, оскільки в ньому не зазначено адресу свідка і воно передчасне.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1675 | Додав: nowyny | Теги: Людмилу Денісову, Ernst and Young, допит у газовій справі, останні новини, суд на Тимошенко, тимошенко, Олександра Турчинова, Михайла Лівінського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]