Чт, 2024-03-28, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:55
Пентагон попередив американців про великі апокаліптичні катастрофи
Інші останні Новини світу
Експерти Пентагону попередили, що на США чекають великі апокаліптичні катастрофи, які можуть забрати життя десятків тисяч людей, підірвати економіку, здійснити величезний пролом у національній безпеки.

"Терористом, винним у цих звірствах, буде Природа", - пише Newsweek, спираючись на доповідь Пола Стоктона, який відає в Пентагоні безпекою на території США.

"Стоктон та інші експерти не сумніваються: лиха, більш руйнівні, ніж ураган "Катріна", стануться обов'язково. Глобальне потепління і підвищення рівня Світового океану вже породжують більш потужні і широкі урагани і небезпечні шторми", - зазначає видання.

Деякі вчені вже хочуть додати до шкали ураганів Саффіра-Сімпсона нову, шосту категорію. До 5-ї категорії зараз відносяться урагани зі швидкістю вітру більше 155 миль на годину. До 6-ї увійдуть урагани зі швидкістю вітру 175-180 миль на годину.

В поточному році у США сталося 10 лих, збитки від яких перевищили 1 млрд доларів, і управління з надзвичайних ситуацій майже вичерпало річний бюджет.

Існують ще більш похмурі сценарії, ніж нещодавній землетрус у Японії, який викликав цунамі і спричинив аварію на АЕС.

Так, взимку 1811-1812 року в США на північ від Мемфіса сталася низка сильних землетрусів.

Річка Міссісіпі потекла назад, береги почали обвалюватися, виникли нові озера.Але людських втрат було мало, бо тоді це була малонаселена місцевість.

Американські вчені підрахували: якщо землетрус потужністю 7,7 балів повториться сьогодні на тому ж самому місці, загинуть або отримають травми до 86 тисяч людей, прямі втрати для економіки становитимуть 300 млрд доларів, можливі пошкодження 15 АЕС. Знадобляться 42 тисячі рятувальників, а отже, доведеться залучити війська.

Подібні катастрофи Пол Стоктон, заступник міністра оборони США, називає "складними" і зазначає, що вони будуть мати "ефект каскаду", у тому числі соціально-політичний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1493 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]