Пт, 2024-04-19, 19:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Переговори контактної групи з України розпочалися у екс-резиденції Лукашенка
Інші останні Політичні новини

Зустріч контактної групи з врегулювання ситуації на сході України розпочалася в Мінську.

Про це в середу 24 грудня повідомляє "ВВС Росія".

Учасники засідання контактної групи прибули для переговорів у комплекс "Dipservice-Hall" у Мінську, де раніше була резиденція президента Бєларусі.

Першою в резиденцію прибула представниця ОБСЄ Гайді Тельявіні, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Після цього прибув другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма з послом України в Бєларусі Михайлом Єжелем, а слідом за ними також посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

Після них прибули представники керівництва проросійських сепаратистів на сході України з угрупувань "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін і Владислав Дейнего.

Переговори відбуваються в закритому режимі в Будинку прийомів МЗС Бєларусі в особняку на вулиці Фрунзе, 15.

Домовленість про проведення засідання контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня було досягнуто в ході телефонної розмови між президентом України Петром Порошенком, президентом Росії Володимиром Путіним, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Очікувалося, що на зустрічі будуть розглянуті питання про припинення вогню всіма сторонами, відвід усіма сторонами важкої техніки, обмін полонених "всіх на всіх", доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні сепаратистам території.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: України, переговори контактної групи, екс-резиденції Лукашенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]