Пт, 2024-03-29, 12:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Переговори з Грецією МВФ припинив, а Туск закликає Афіни не затягувати з рішеннями
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міжнародний валютний фонд (МВФ) припинив переговори з Грецією про програму допомоги країні у зв'язку з тим, що сторони так і не змогли скільки-небудь просунутися в обговоренні проблеми, повідомляє Інтерфакс-Україна, з посиланням на The Wall Street Journal, яка цитує представника МВФ.

"Серйозні розбіжності між нами по більшості ключових питань залишаються", - заявив представник МВФ Геррі Райс.

"За останній час не було прогресу в плані зменшення розбіжностей. Таким чином, ми дуже далекі від досягнення угоди", - зазначив він.

За словами Райса, МВФ відкликав з Брюсселя команду експертів, які брали участь в переговорах з Грецією.

"Тепер слово залишається за Грецією", - додав він.

Сьогодні ж президент Європейського союзу Дональд Туск закликав прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпрас припинити маневрування і прийняти рішення про те, чи погодиться його країна на пропоновані кредиторами умови фінансової допомоги. Пори цьому Туск звинуватив Грецію у тому, що країна грає зі своїм майбутнім.

"Зараз всім необхідні рішення, а не переговори, - заявив він. - Більше немає можливості грати в ігри, більше немає на це часу. Наближається той день, коли, я боюся, хтось скаже, що гра закінчена".

Тим часом Ципрас сьогодні, 11 червня, провів зустріч з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

"Ми працюємо над зближенням позицій з питань, щодо яких залишаються основні розбіжності", - заявив Ціпрас за підсумками зустрічі.

Раніше сьогодні глава Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що досягнення угоди між Грецією та її кредиторами є "практично і технічно" можливим до наступного засідання міністрів фінансів країн єврозони, яке пройде 18 червня.

Нагадаємо, сьогодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Греції в очікуванні дефолту.

Раніше МВФ дав Греції відстрочку до кінця місяця на виплату чотирьох платежів, які потрібно було виплатити у червні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: переговори, МВФ припинив, Грецією, рішеннями, Туск, Афіни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]