Вт, 2024-04-16, 23:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Переймуть досвід Німеччини у місцевому самоврядуванні три українських міста
Інші останні Новини з регіонів України

В Україні визначено три  міста, які впровадять принципи сталого та інтегрованого міського розвитку на прикладі Німеччини. Про це повідомляє прес-служба першого заступника голови Київської облдержадміністрації Лева Парцхаладзе.

«Київ, Миколаїв та Львів стали учасниками спільної ініціативи Мінрегіону та BMUB в рамках проекту GIZ «Національна політика міського розвитку в Україні». Разом з трьома німецькими містами – Лейпцигом, Нюрнбергом та Оснабрюком - українські муніципалітети обміняються досвідом щодо впровадження кращих практик сталого та інтегрованого міського розвитку», - йдеться в повідомленні.

Вказано, що критеріями відбору українських міст стали:

- відкритість місцевої влади та готовність реалізовувати нові муніципальні проекти;

- досвід у сфері інтегрованого міського розвитку;

- наявність цікавих ідей та ініціатив у сфері сталого розвитку для їх впровадження на практиці.

За словами заступника Міністра, сфери міського розвитку України та Німеччини є дуже схожими. «Ми маємо багато спільного в міському розвитку та інших аспектах - екологічному, соціальному, економічному. Вирішення проблемних питань у цих сферах неможливі без активної участі громадянського суспільства, це успішно діє в Німеччині і ми повинні це також впроваджувати у себе», - підкреслив Лев Парцхаладзе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: три українських міста, досвід Німеччини, місцеве самоврядування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]