Чт, 2024-03-28, 17:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:39
Переховувався від поліції під паранджею найрозшукуваніший злочинець Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Найрозшукуваніший злочинець Франції переховувався від поліції під паранджею

Прокурори оприлюднили деталі "полювання" за найрозшукуванішим злочинцем Франції Редуаном Фаїдом, який три місяці тому втік з в'язниці на гелікоптері.

Як повідомляє BBC, правоохоронці вистежували Фаїда три місяці, аж поки не затримали його у ніч на 3 жовтня у приватній квартирі в місті Крей.

Французький прокурор Франсуа Молен розповів, що поліція прослуховувала мобільні телефони банди, що допомогла Фаїду втекти з тюрми. Так вони вистежили молоду жінку з міста Крей, у якому виріс Фаїд.

Минулими вихідними жінка впустила в свою машину людину у паранджі, чия фігура натякала, що це може бути чоловік. Пізно ввечері у вівторок ця людина вийшла з машини і увійшла до квартири жінки, після чого за нею увійшла ще одна людина у паранджі.

Поліція відразу ж запідозрила, що пара осіб у паранджі – Редуан Фаїд і його брат Рашид. У ніч на середу десятки французьких правоохоронців штурмували квартиру і заарештували двох братів та двох інших осіб. Ще двох людей затримали в іншому місці.

46-річний Фаїд називає себе прихильником гангстерських фільмів, які нібито навчили його скоювати рейди. Його вперше заарештували в 1998 році за збройне пограбування. Втеча з в'язниці у липні 2018 року на гелікоптері стала вже другою.

У 2017 році Фаїда засудили до 10 років позбавлення волі за втечу з в'язниці Секідін у 2013 році. Тоді він взяв у заручники чотирьох співробітників тюремного персоналу і підірвав п'ять дверей.

Йому також присудили 25 років за ґратами за вбивство поліцейської під час пограбування у 2010 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: злочинець Франції, паранджа, поліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]