Сб, 2024-04-20, 08:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Перевірити "брехливу версію" РФ про катастрофу у Смоленську дочка Качиньського просить Європу
Інші останні Новини світу


Дочка загиблого в результаті авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом екс-президента Польщі Леха Качиньського Марта вимагає продовження міжнародного розслідування причин аварії, вважаючи, що як російська, так і польська сторони надали "брехливу версію" події, пише InoPressa з посиланням на Der Standard.

"Обсяг порушень в розслідуванні причин катастрофи і в Росії, і в Польщі настільки великий, що необхідність міжнародного втручання у справу ще більш очевидна, ніж у грудні минулого року", - заявила жінка в ході свого виступу на слуханнях у Європарламенті.

Перед депутатами Європарламенту виступили і експерти, що вказали на невідповідності в офіційній доповіді Міждержавного авіаційного комітету та польської комісії з розслідування катастрофи і наполягали на необхідності перевірки всіх фактів.

Так, було приведено у приклад нещодавно ексгумовані тіла трьох жертв. За словами експертів, у висновку російських патологоанатомів міститься опис внутрішніх органів, віддалених загиблим задовго до катастрофи, а невисокій людині було додано декілька сантиметрів зросту.

Зазначили експерти і дивні, на їхній погляд, деформації частин корпусу літака, які могли б вказувати на можливість вибуху на борту.

Цю точку зору поділяє і брат загиблого екс-президента і голова партії "Закон і справедливість" Ярослав Качинський, який також виступив із заявою. Він вважає, що катастрофа все більше "походить на теракт". "Якщо там були вибухи, як йшлося сьогодні, то ця катастрофа більше виглядає як замах. Якщо ця катастрофа більше схожа на замах, то це нова якість у політиці", - сказав він.

У той же час російські і польські слідчі дійшли висновку про те, що до авіакатастрофи привели як помилки пілотів, так і несправності літака.

Літак польського президента Качинського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Загинули всі, в тому числі президент Качинський, його дружина і частина керівництва Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: Дочка Качиньського, катастрофу, Смоленську, Європу, перевірити брехливу версію РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]