Сб, 2024-04-20, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Перші навчання в складі НАТО завершила Фінляндія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Перші військові навчання у статусі члена НАТО Фінляндія провела разом із німецькими та португальськими колегами. Корабельні маневри пройшли у Фінській затоці.

Фінляндія оголосила про завершення у четвер, 13 квітня, своїх перших навчань в статусі члена Північноатлантичного альянсу (НАТО), коли німецькі та португальські кораблі символічно зайшли в порт Гельсінкі.

Німецький фрегат FGS "Мекленбург - Передня Померанія" і португальський фрегат NRP "Бартоломеу Діаш" залишаться пришвартованими в Гельсінкі до неділі. Перед цим кораблі взяли участь у навчаннях у Фінській затоці разом з трьома фінськими кораблями.

До офіційного вступу Фінляндія регулярно брала участь у навчаннях НАТО в рамках програми військової співпраці "Партнерство заради миру", нагадує агентство AFP.

Фінляндія офіційно стала 31-м членом НАТО 4 квітня. Ще з 2022 року, коли Гельсінкі оголосили плани приєднатися до Альянсу, сусідня росія почала погрожувати посилити військову присутність біля її кордону. Однак наразі в НАТО не фіксують "жодного конкретного переміщення військ" рф у цьому напрямі.

Фінляндія і росія мають спільний кордон протяжністю 1340 кілометрів. Приєднання Фінляндії до НАТО збільшило кордон Альянсу з рф удвічі.

Колишній радянський союз вторгся до Фінляндії під час Другої світової війни. У 5,5-мільйонній північній країні донині зберігається обов'язкова військова служба, що дозволяє Гельсінкі мобілізувати сотні тисяч резервістів у разі воєнних дій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 322 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]