Сб, 2024-04-20, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Перші з початку нового вторгнення рф в Україну навчання НАТО стартували у Чорному морі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Всього беруть участь 24 бойових і допоміжних корабля і катери.

У болгарській акваторії Чорного моря стартували щорічні військові навчання членів НАТО "Sea Breeze". Про це повідомляє болгарський сайт News.bg.

Всього беруть участь 24 бойових і допоміжних корабля і катери, 5 літаків, 4 вертольоти та 1390 військовослужбовців Військово-морських сил Болгарії, Албанії, Бельгії, Греції, Італії, Латвії, Польщі, Румунії, США, Туреччини, Франції, а також від командування ВМС НАТО.

Це перші навчання "Sea Breeze" в Чорному морі з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, коли значна частина акваторії виявилася незаконно заблокованою агресором.

"Sea Breeze" з 1997 року щорічно проводяться Альянсом на території України. Метою навчань є поліпшення співпраці між країнами чорноморського регіону (крім рф), відпрацьовування маневрів в морі й на суші.

Війна в Україні: актуальні дані

росія, як і раніше, зосередилась на захопленні Донбасу. Зокрема, армія ворога продовжує штурми у напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського.

На півдні ЗС рф намагаються зірвати контрнаступальні дії ЗСУ - вводить нові резерви для оборони своїх позицій. Українські захисники успішно відбили спроби штурму противника.

На думку експертів Інституту вивчення війни, росіяни не змогли наростити просування після виходу з оперативної паузи. Російські війська продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території.

Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська і Бахмута узгоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська або Бахмута.

Як йдеться у матеріалі Forbes, найближчі тижні можуть стати переломними на фронті, а від того, як розвиватимуться події в липні – серпні, залежатиме майбутнє війни.

За добу ЗСУ ліквідували вже 39 тисяч окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 429 | Додав: adminA | Теги: старт, навчання НАТО, вторгнення РФ, Чорне море, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]