Пт, 2024-03-29, 13:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Перший набір Патрульної служби з планшетами презентували у МВС. ФОТО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Заступниця голови МВС Ека Згуладзе презентувала перший набір патрульних поліцейських, їхню форму й засоби зв'язку.

Після проходження багаторівневих тестів навчання продовжили в Академії управління Міністерства внутрішніх справ. Перший набір – 270 людей – почав другий тиждень навчання, розрахованого на 9 тижнів.

Майбутнім патрульним необхідно освоїти такі предмети, як основи правоохоронної діяльності, тактику, теми дискримінації й толерантності, корупції, стресу, а також основи комунікації й першу медичну допомогу. За підсумками навчання будуть іспити.

За словами Згуладзе, зарплата патрульного становитиме від 8-10 тисяч гривень.

"Коли вони проходили конкурсний відбір, вони не знали, скільки зароблятимуть", - каже заступник міністра МВС.

Вона задоволена першим набором: 70% – люди з вищою освітою. Серед студентів є багато менеджерів, інженерів, технологів, а ось колишніх правоохоронців майже немає. Середній вік - 25 років.

У середині червня понад 1600 співробітників патрульно-постових служб буде звільнено. Замість них на дороги Києва вийдуть 1500 нових патрульних. В обов'язки нових патрульних входитиме проведення слідства на місці ДТП.

Структура патрульної служби, як сказала Згуладзе, поки буде розвиватися паралельно МВС.

"Пару років, доки не закінчимо всю реформу міліції, вони будуть паралельною структурою МВС. Я дуже сподіваюся, у цьому процесі ми проведемо реформу УВС, і після цього (відомства) зіллються й стануть одним представництвом територіальної поліції", - додала заступник міністра.

Також Згуладзе показала слайди з поліцейською формою. У розробці української форми за зразок узяли форму нью-йоркських поліцейських.

"У цьому матеріалі не буде ні гаряче, ні холодно. Кожен комплект обійдеться у $700", - сказала заступник Арсена Авакова

За її словами, попередній комплект, який купували для міліції 2 роки тому, обійшовся у $1400. У комплект увійдуть: 2 сорочки, 2 пари штанів, черевики, футболка Polo, функціональна куртка.

Координувати роботу 1500 патрульних буде 15 сотників. Їх набиратимуть окремо.

Кожен патрульний матиме планшет, через який він буде зв'язуватися з базою даних, щоб одразу розуміти, з яким із водіїв має справу.

"Зелений колір – це значить у водія немає проблем, жовтий – не сплачений штраф, червоний - машина в розшуку, або серйозні порушення", - пояснює Згуладзе.

Також через планшет патрульний буде заповнювати протоколи, обираючи шаблонів доречний до випадку.

"Головне – треба вказати номер, стать та прізвище, ім'я, усе інше додається автоматично, у тому числі місця розташування, завдяки програмі GPS. Ви повинні обслуговувати протягом 5-ти хвилин", - звернулася вона до майбутніх патрульних.

Порушник зможе отримати електронний протокол і квитанцію або розплатитися банківською карткою на місці. "Ніякої готівки!", - запевняє Згуладзе.

У Патрульній служби працюватиме департамент внутрішнього моніторингу якості роботи поліцейських, який буде оцінювати роботу й реагувати на звернення громадян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: МВС. ФОТО, планшетами, набір Патрульної служби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]