Пн, 2024-04-29, 13:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:40
Першу вітчизняну машину для розмінування Україна показала: що вона вміє
Інші останні Новини світу науки і технологій

Презентація нової розробки відбулася на Харківщині.

На Харківщині презентували першу в Україні вітчизняну машину для підготовки ґрунту до розмінування.

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ, машина вже отримала сертифікат відповідності, відтак скоро в Україні планують налагодити її виробництво та використовувати для розмінування територій.

Зазначається, що цей автомобіль є простим у виробництві, користуванні, обслуговуванні та ремонті. Розробники передбачили автоматичний пульт управління машиною для гарантування безпеки піротехніків під час робіт.

За даними МВС, першу таку машину вже отримали рятувальники Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

Третина Україні може бути в мінах

Раніше у Міноборони повідомляли, що наразі в Україні на предмет розмінування необхідно обстежити близько третини територій країни. Йдеться понад 170 тисяч кв. км, з яких 14 тисяч - це морські акваторії.

В українському уряді також заявили, що держава компенсуватиме частину або всі витрати на розмінування сільськогосподарських земель і земель стратегічних підприємств. Однак, витрати компенсують у разі закупівлі послуги розмінування через Prozorro та отримання відповідного сертифікату від офіційно ліцензованого оператора.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 308 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]