Чт, 2024-03-28, 09:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
Петро Порошенко - дуже важливо, що друзі України в американському Конгресі були переобрані
Інші останні Політичні новини

Дуже важливо, що друзі України в американському Конгресі були переобрані – Петро Порошенко

Україна має цінувати стратегічне партнерство із США і двопартійну підтримку у Конгресі. Про це лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ключова позиція – і дуже важливо, щоб це зрозуміла влада, що ми маємо цінувати стосунки зі США як стратегічним партнером незалежно від того, хто був обраний президентом.

Я на все життя запам’ятаю день 18 вересня 2014 року, коли я як Президент України стояв у Капітолії, в залі, де були зібрані обидві палати американського Конгресу, і більше 20 разів мій виступ переривався оплесками. Це було дивовижне єднання республіканців і демократів на підтримку українського народу», – згадує п’ятий Президент.

«Я особисто знайомий і з віце-президентом Байденом, з президентом Обамою, з віце-президентом Пенсом, і з президентом Трампом. Я можу наголосити на тому, що в 2014-му році, коли Росію агресором вимовити в світі ніхто не міг, казали «сторона конфлікту», лише наша потужна дипломатична робота сформувала позицію на базі доказів», – нагадав Порошенко.

«Нам потрібно цінувати цю підтримку двопартійну, яка сьогодні належить Україні. І в жодному разі ніякими телефонними розмовами, ніякими російськими сценаріями «п’ятої колони» всередині держави цю двопартійну підтримку не зруйнувати», – наголосив Порошенко.

«Зараз відбувалися не тільки вибори президента, а й вибори в Конгрес і Сенат. Дуже важливо, що основні наші друзі в американському Конгресі були переобрані –  і Марсі Каптур, яка очолює український кокус, і всі, хто традиційно бореться за Україну, сьогодні представляють американський народ в американському Конгресі. Ми це дуже цінуємо», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

«Якщо не буде помилок українського керівництва, якщо не буде дилетантства і ми скористаємося вікном відкритих можливостей – я наголошую, що вже в 2021 році після інавгурації ми отримаємо зброю, фінансування, новий пакет санкцій, і Путіну точно це не сподобається. Ми можемо провести переговори і отримати зенітні комплект «Patriot». Ми можемо не дати зупинити реформи і отримати  фінансування, підтримку нашого руху – як це і занотовано в Конституції за моєю пропозицією – до повномасштабного членства в Євросоюзі, в НАТО, до євроатлантичної інтеграції», – резюмує п’ятий Президент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 603 | Додав: adminA | Теги: американський Конгрес, друзі України, Петро Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]