Ср, 2024-04-24, 04:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:46
Під Авдіївкою гримлять 122-мм гармати і 120-мм міномети. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в районі проведення Антитерористичної операції російські окупаційні війська 39 разів відкривали вогонь по позиціях Сил АТО.

Найбільше, 22 обстріли, зафіксовано на Маріупольському напрямку, передали у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook у середу 27 липня.

"Зокрема, із заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по Красногорівці. Крім цього, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстрілював наші укріплення в Широкиному, Мар’їнці та Новотроїцькому", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, не припиняють російські окупанти збройні провокації й на Донецькому напрямку, де зафіксовано 17 випадків порушення ними режиму припинення вогню.

"Гарячою точкою залишається Авдіївка. Там противник бив по наших опорних пунктах із 122-мм артилерії, 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також під мінометний вогонь потрапили позиції українських армійців у Невельському, Зайцевому та поруч шахти "Бутівка". Поблизу Опитного супротивник застосував зенітні установки, в Пісках, Новгородському та Новоселівці Другій – великокаліберні кулемети, а в районі Луганського – гранатомети", - поінформували у прес-центі.

На Луганщині минула доба пройшла порівняно спокійно.

Як повідомлялося, упродовж вівторка, 26 липня, російські окупанти 13 разів застосовували зброю проти сил АТО. На Донецькому напрямку не припинялися обстріли укріплень ЗСУ, які розташовані в Авдіївці. Там ворог випустив по українських армійцях близько 50 снарядів із 122-мм гармат, а також вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 120-мм міномети супротивник застосував поблизу шахти "Бутівка" та Невельського, зенітні установки – в Опитному, а великокаліберні кулемети – у Пісках.

25 липня в зоні проведення АТО внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, але п'ятеро зазнали поранень. В Авдіївській промзоні напередодні відбулося бойове зіткнення між силами антитерористичної операції та окупантами. З боку українських військових втрат не було, а з боку незаконного збройного формування двоє окупантів загинули, троє отримали поранення. Також після цього бою сили АТО взяли трофеї – кулемет та радіостанцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, 122-мм гармати і 120-мм міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]