Пт, 2024-04-19, 19:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:49
Під Авдіївкою ворожа ДРГ отримала по зубах. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики продовжують обстріли позицій сил Антитерористичної операції на Донецькому і Маріупольському напрямах.

Про це в четвер 10 березня повідомили в прес-центрі АТО на сторінці в соцмережі Facebook.

"Доба почалася з мінометного обстрілу терористами позицій сил АТО неподалік Луганського. 13 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку і 5 на Маріупольському", - передали в штабі.

"Напруженою залишається обстановка поблизу Авдіївки, де російські найманці нехтуючи Мінськими угодами продовжують вести мінометний обстріл укріплень ЗСУ. Там же о 8.45 ДРГ бойовиків чисельністю до 10 осіб наблизилась до позицій українських військових та обстріляла їх з АГС та стрілецької зброї. Вогнем у відповідь наші бійці змусили ворога відійти", - наголошується в повідомленні.

З міномету калібру 82 мм неприцільно вівся вогонь по позиціях неподалік Первомайського. Опорні пункти поблизу Опитного та Луганського російські терористи обстріляли з гранатометів та кулеметів, а позиції під Зайцевим обстрілювали снайпери.

На Маріупольському напрямку опорні пункти сил АТО неподалік Талаківки Гнутового, Водяного, Мар’їнки та Широкіного піддалися ворожому обстрілу зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем.

Як зазначили в штабі, на Луганському напрямку бойові дії не велися.

Як повідомлялося, у зоні проведення АТО за минулу добу один український вояк загинув, ще один зазнав поранень. На маріупольському напрямку зафіксовано 7 провокацій. Противник порушував режим тиші в Мар'їнці, Гранітному, Гнутовому.

Раніше, 9 березня, в штабі АТО повідомили, що поблизу Авдіївки бойовики, переодягнуті у форму ЗСУ, вчинили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки з метою дискредитації українських військових. Складна обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки, а також на ділянці фронту Авдіївка - Опитне - Піски.

Прес-офіцер української сторони СЦКК Василь Лабай поінформував, що за останні декілька днів відбулося відчутне загострення ситуації поблизу східних околиць Авдіївки. Бойовики НЗФ із декількох напрямків обстрілюють позиції сил АТО, які обороняють цей населений пункт: "Українська сторона СЦКК наголошує на тому, що обстріли з важкого озброєння з боку бойовиків здійснювалися з метою захоплення ними промислової зони у районі Авдіївки, а інформаційний психоз мав би послужити у подальшому для виправдання завчасно спланованих підступних дій захоплення бойовиками НЗФ ОРДО важливих об’єктів інфраструктури поблизу цього населеного пункту, які у подальшому мали б впливати на формування суспільно-політичної обстановки у цьому районі".

"Крім того, інформаційна істерія довкола Ясинуватської транспортної розв’язки – цинічна спроба бойовиків НЗФ замилити очі на факти грубого порушення Мінських домовленостей із застосуванням ними важкого озброєння", - зазначив Лабай.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: ворожа ДРГ, Авдіївка, по зубах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]