Пт, 2024-04-19, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Під час обговорення агресії проти України в ОБСЄ делегація РФ влаштувала демарш
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В ОБСЄ під час обговорення агресії проти України делегація РФ влаштувала демарш

15 липня делегація РФ під час Форуму безпечного співробітництва (ФБС) і Постійної ради ОБСЄ влаштувала демарш і покинула засідання. Це сталося після невдалих спроб російського представника применшити значення теми гібридних загроз і уникнути обговорення гібридної агресії РФ проти України.

За словами постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгена Цимбалюка, як тільки директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко, один з основних доповідачів по темі гібридних загроз, перейшов на приклад російської гібридної агресії, представник делегації РФ взяв слово з процедурних питань і повідомив, що залишає засідання.

«Особливе ставлення делегації РФ до тематики гібридних погроз не було несподіванкою. Залишалося лише питання, яким чином російська делегація відреагує: спробує закрити його якимось своїм наративом або ж в якийсь інший спосіб. Думаю, їх демарш був викликаний тим, що просто не знайшлося інших ходів, думок і текстів для реагування», – зазначив дипломат, передає «Укрінформ».

За словами Цимбалюка, російський представник, реагуючи на виступ керівника НІСД, зробив також своєрідний «гібридний хід», покинувши зал засідання і зробивши вигляд, що ця тема нібито не стосується РФ.

«Однак, більшість національних делегацій в своїй окремих виступах продемонстрували, що це не так. Говорячи про гібридні військові дії, вони наводили саме приклад російської агресії проти України», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що українська влада розглядає 12 сценаріїв деокупації Донбасу, однак їх реалізація не у всіх випадках залежить від України. Про це повідомив віце-прем’єр з питань реінтеграції окупованих територій, представник України у ТКГ Олексій Резніков. Також він вважає перспективи повернення під контроль України тимчасово окупованих Криму і частини Донбасу, цілком обнадійливими.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що окупаційні адміністрації у Донецьку та Луганську встановили російську мову як єдину «офіційну» в ОРДЛО, а українську з вересня заборонять у навчальних закладах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 614 | Додав: adminA | Теги: ОБСЄ, РФ, обговорення агресії проти України, Демарш | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]