Ср, 2024-04-24, 22:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:35
Під Дебальцевим - запеклі бої. Артилерія працює на повну
Інші останні Надзвичайні новини

У районі н.п. Дебальцеве (Донецька область) різко ускладнилася ситуація. Російсько-терористичні війська за останні три доби змогли різко наростити ударну міць своїх флангових тактичних груп і з ранку 9 лютого перейшли до активних наступальних дій. Про це сьогодні вранці, 10 лютого, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомляє у своєму Facebook.

Удари української артилерії по районах зосередження та шляхам висунення ударних тактичних груп противника лише відтягнули початок атак і дали частковий ефект. Не дивлячись на понесені втрати (близько 11 одиниць бойової техніки і кілька десятків знищених терористів), бойовики та російські війська одночасно на двох ділянках спробували спочатку взяти під вогневий контроль трасу Артемівськ - Дебальцево, а потім, з підходом головних сил, перерізати шляхи постачання до Дебальцевого.

В результаті противник зміг відтіснити українські війська в кількох напрямках, зокрема, зайнявши позиції в районі н.п. Логвінове. Українська артилерія завдала послідовно два масованих вогневих удари по позиціях бойовиків у даному районі, проте в результаті спостерігався лише частковий відхід розрізнених груп терористів. Також українські війська завдали низку ударів по позиціях бойовиків у районі н.п. Вуглегірськ і Новогригорівка, також з частковим ефектом.

Східніше Дебальцевого вогневим ударом українських РСЗО БМ-21 "Град" була накрита рота з т.зв. бригади "Привид" (командир - Олексій Мозговий), яка здійснювала марш в район позицій українських військ. Знищено 2 "Уралу", 1 БМП-2, є втрати в живій силі бойовиків. Також українська артилерія завдала масованих вогневих ударів по виявлених вогневих позиціях артилерії бойовиків в районі Алчевська (накриті позиції ворожих РСЗВ), на схід від Луганська (накрита вогнева позиція самохідної гаубичної батареї), і в районі н.п. Донецьк (нанесені вогневі удари по виявленим позиціях 120 -мм мінометів противника).

На лівому фланзі Дебальцевського плацдарму відбувається заміна т.зв. "козачих" формувань зведеними тактичними групами, сформованими з прибулих з РФ найманців і російських військовослужбовців. "Козаки" відводяться вглиб території, контрольованої "ЛНР".

У район Брянка - Первомайськ триває перекидання формувань російсько-терористичних військ. Перекидання здійснюється через н.п. Алчевськ та Перевальск. Зокрема, за добу зафіксовано переміщення 2 конвоїв (порядку 20 критих вантажівок з живою силою і боєприпасами) і близько 10 одиниць броньованої техніки (з них 4 танка).

Також триває перекидання формувань російсько-терористичних військ в район н.п. Донецьк. Зокрема, зафіксовано переміщення колони з 26 одиниць бойової техніки (танки - до 10 одиниць, ББМ, вантажні та спеціальні автомобілі). За попередніми даними, в Донецьк перекидається батальйонна тактична група (БТГ) російських військ.

Так зване "міністерство держбезпеки ДНР" та "військова поліція ДНР" приступили до "розслідування" вибухів на Донецькому казенному заводі хімічних виробів (ДКЗХВ), що мали місце увечері 8 лютого. На місці події йде збір "речових доказів". Відзначено прибуття на місце вибухів групи російських військових фахівців, що переміщаються на двох джипах у супроводі БТР-80.

Нагадаємо, 9 лютого журналіст Андрій Цаплієнко повідомляв, українські військові ведуть бій із російсько-терористичними силами в районі населеного пункту Логвінове. Противник також намагається захопити н.п. Новогригорівка, щоб відрізати дорогу і створити котел в районі Дебальцево.

При цьому народний депутат, комбат батальйону "Донбас" Семен Семенченко зазначав, що спроба бойовиків перерізати "дорогу життя" Артемівськ-Дебальцеве провалилася: "Противник силами маневреної групи у складі БМП, танка і до взводу піхоти намагався перерізати трасу Артемівськ - Дебальцеве. Умілими діями ЗСУ район було ізольовано, і прориву запобігли".

У штабі АТО заявили, що населений пункт Логвінове перебуває у зоні вогневого контролю української артилерії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Дебальцевим, запеклі бо, артилерія працює на повну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]