Пт, 2024-04-19, 06:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Під Києвом згорів будинок, де жили 35 людей похилого віку, 17 загинули. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У Київській області вночі сталася пожежа в будинку, де проживали люди похилого віку.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, загоряння виникло о 3 годині 48 хвилин у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, де організовано тимчасове проживання осіб похилого віку. Вогонь швидко поширився по всій площі.

За попередньою інформацією, в будинку перебувало 35 осіб. Працівники ДСНС врятували 18 людей, з яких п'ятеро з опіками госпіталізовані.

До цього часу на місці пожежі знайдено тіла 7 людей. Доля 10 людей залишається невідомою. Пошуки тривають.

До ліквідації пожежі залучено 35 осіб особового складу та 9 одиниць техніки. На місці працює оперативна група на чолі з першим заступником голови ДСНС України.

Як повідомив на брифінгу в неділю, 29 травня, глава ДСНС України Микола Чечоткін, підтверджена інформація про загибель 17 осіб під час пожежі, передає "Інтерфакс-Україна".

16 тіл на даний момент знайдено, ще одне тіло належить витягнути.

Також в ході брифінгу Чечоткін повідомив, що 18 осіб були врятовані підрозділами ДСНС, двоє з врятованих - у важкому стані.

Від імені президента України Петра Порошенка глава ДСНС України висловив співчуття сім'ям всіх загиблих і всім постраждалим.

Чечоткін зазначив, що поліція і ДСНС не знала про існування даного "будинку пристарілих".

Також глава ДСНС України повідомив, що, згідно з розпорядженням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, створена комісія з розслідування цієї надзвичайної події державного значення, комісію очолить віце-прем'єр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Комісія почне засідання о 13.00.

За словами Чечоткіна, причиною пожежі в Літочках на Київщині в будинку, де проживали люди похилого віку, міг стати вибух телевізора.

"Остаточні причини пожежі поки назвати не можу, але за інформацією однієї з представниць персоналу, начебто стався вибух телевізора. Але чи підтвердиться ця версія - буде встановлено в результаті слідчих дій", - зазначив Чечоткін.

Він також підкреслив, що проживання літніх людей на території приватного домоволодіння було організовано незаконно.

"Проводяться слідчі дії підрозділами Національної поліції", - додав Чечоткін.

Раніше повідомлялося, що на місці пожежі знайдено тіла 7 людей. Доля 10 осіб залишалася невідомою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: під Києвом згорів будинок, 35 людей похилого віку, 17 загинули | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]