Пт, 2024-03-29, 14:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:21
Підготувала план допомоги для України балтійська держава
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У березні політики та експерти з Литви підготували два документи, які передбачають допомогу для України на двосторонньому та на міжнародному рівнях.

Вони розраховують на міжнародну підтримку ініціативи, тому об'їжджають європейські та світові столиці. Про це в коментарі "Укрінформу" розповів ініціатор цих документів, екс-прем’єр-міністр Литви, лідер опозиційної партії "Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи" Андрюс Кубілюс.

"Перший документ ("План Литви для України на 2017-2020 роки") визначає наші ініціативи на двосторонньому рівні, тобто як Литва може допомогти Україні, починаючи від обміну студентів, навчання, військової допомоги і закінчуючи експертною допомогою, особливо у сфері інтеграції України з ЄС", – заявив Кубілюс.

Екс-прем’єр-міністр Литви додав, що другий документ "Новий європейський план для України" є ініціативою трьох осіб – його, іншого екс-прем’єра країни Гедимінаса Кіркіласа та екс-глави МЗС країни Пятраса Вайтєкунаса.

"У ньому ми зазначаємо, що Україні потрібна допомога західних країн, яку ми називаємо "план Маршала" для України", – зазначив політик.

Дуже важливо створити міжнародну коаліцію. Якщо ми не можемо пробити членство в ЄС (для України), тоді треба пробивати "план Маршала", – наголосив Кубілюс.

Литовський політик додав, що на Заході вже декларують своє зацікавлення документом, а на створення широкої коаліції потрібно ще декілька місяців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: балтійська держава, україна, план допомоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]