Нд, 2024-09-08, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:40
Підіймали в небо авіацію сьогодні Польща та союзники
Інші останні Надзвичайні новини

У ніч на 7 червня Польщі разом із союзниками довелось підняти військові літаки у повітря через ракетну атаку рф на Україну. Про це повідомило Оперативне командування збройних сил Польщі.

Там зазначили, що польські та союзницькі літаки почали працювати в повітряному просторі, що могло призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни.

"Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації російської федерації, пов’язана з завданням ударів крилатими ракетами, безпілотними літальними комплексами Shahed та балістичними ракетами по об’єктах, розташованих у тому числі на західній території України", — йшлося у повідомленні польської армії.

У польських збройних силах також нагадали, що остання активність російської авіації, під час якої завдано ударів на Заході України, була зафіксована в ніч з 31 травня на 1 червня цього року.

"Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування RSZ постійно стежить за ситуацією", — додала прес-служба польської армії.

Нагадаємо, у ніч на 7 червня, після 02:38, у столиці України та більшості областей пролунали сигнали повітряної тривоги. Були зафіксовані пуски крилатих ракет. За кілька годин до цього Повітряні сили попереджали про зліт чотирьох російських бомбардувальників Ту-95. Військові не вказували назву російського аеродрому, звідки було зафіксовано активність ворожої авіації.

Також ввечері 6 червня російські загарбники випустили по території України іранські дрони-камікадзе типу "Шахед".

Вже після пусків ракет вночі у Хмельницькій області було гучно. У регіоні лунали вибухи — вони пов'язані із ракетною атакою ворога. Перші звуки вибухів жителі області чули після 04:00. Вдруге неспокійно у регіоні було після 04:30. Відбої повітряних тривог почалися о 04:59.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 265 | Додав: admin | Теги: Союзники, авіація, Небо, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]