Чт, 2024-04-25, 03:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Підозрюваного у видачі зброї для розгону Майдану можуть відпустити
Інші останні Кримінальні новини

Якщо Апеляційний суд міста Києва не розгляне сьогодні справу єдиного підозрюваного у справі видачі зброї зі складів МВС для розгону Майдану Ростислава Заворотного щодо продовження тримання його під вартою, уночі він може вийти на свободу.

Про це повідомляє на своїй сторінці у соцмережі спільнота "ЄвромайданЅОЅ".

"У ніч на 27 березня, ймовірно, звільнять з-під варти тітушку Р. Заворотного. Наразі це єдиний затриманий підозрюваний у справі незаконної передачі зброї МВС для силового розгону Майдану", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у "ЄвромайданSOS", це саме та справа, за якою проходять співробітники МВС, що на виконання злочинних наказів екс-міністра Віталія Захарченка видали міліціонерам та тітушкам понад 1,5 тисячі автоматів АК74У та майже 800 тис патронів до них.

"Це надзвичайно важлива справа. Епізод про незаконну видачу зброї сам по собі є ключовим для доведення системності переслідувань учасників Євромайдану режимом Януковича, адже яскраво демонструє зв’язки між міліцією та кримінальними угрупованнями для придушення протесту", - акцентують активісти.

Вони припускають, що, напевно, саме тому Апеляційний суд Києва застосував "давно апробовану технологію затягування справи та майже три місяці визначав її підсудність".

"І нарешті, коли справу таки передали на розгляд Святошинському суду, лишився один день до закінчення тримання під вартою тітушки Р. Заворотного. Субота, 26 березня, - єдиний день, коли суддя Святошинського суду Вікторія Жмудь може розглянути цю справу та продовжити тримання під вартою Р. Заворотного. В іншому випадку той має всі шанси повторити "неочікуване" зникнення керівника "чорної роти "Беркута" Дмитра Садовника", - застерігають активісти.

Водночас вони повідомляють, що суддя Жмудь відмовилася розглядати цю справу в суботу, хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою лишився один день мав би бути прямою підставою для швидкого призначення судового засідання та забезпечення явки всіх учасників процесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фрагменти 23 автоматів, однієї снайперської гвинтівки Драгунова та помпової рушниці "Іж" 12-го калібру, з яких могли розстрілювати активістів Євромайдану, були знайдені у водоймищі в Голосіївському районі Києва.

Екс-командир спецроти "Беркута" Дмитро Садовник, якого підозрюють у злочинах проти Євромайдану, переховується в анексованому Росією Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: підозрюваний, розгін Майдану, видача зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]