Чт, 2024-03-28, 16:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Підписали договір про співпрацю щодо будівництва спортивних споруд ФФУ та Асоціація міст України
Інші останні Спортивні новини

Київський міський голова, голова Асоціації міст України (АМУ) Віталій Кличко та керівник Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко підписали договір про співпрацю між Асоціацією та Федерацією щодо спільних зусиль у розвитку дитячого футболу та будівництва і експлуатації спортивних споруд.

Про це у п'ятницю 23 грудня повідомляє прес-служба столичного голови.

Згідно з договором, АМУ забезпечує організацію та проведення будівництва спортивних споруд на території міст - членів, інвентаризацію футбольних полів та визначає потреби у забезпеченні спортивним інвентарем та обладнанням.

Зі свого боку, Федерація надасть методичний супровід, контроль і нагляд за дотриманням при будівництві та експлуатації футбольних споруд норм ФІФА, УЄФА та ФФУ, а також підтримує проекти, спрямовані на розвиток футболу, зокрема серед дітей та молоді.

У рамках договору відбудеться також інвентаризація футбольних полів загальноосвітніх шкіл.

За словами Кличка, зокрема, столиця планує відкрити декілька стадіонів у 2017 році. Фінансування буде здійснюватися спільно.

"У бюджеті міста закладені кошти на розвиток спортивної інфраструктури. Ми залучаємо інвесторів, і також Федерація має кошти, які вкладатиме в будівництво. Спільними зусиллями ми зможемо це зробити", - зазначив мер.

Нагадаємо, у березні президент Федерації футболу України Андрій Павелко під час свого виступу на 18-му Конгресі ФФУ в Києві заявив, що наша глобальна мета – збільшити число тих, хто займається футболом, і залученого в футбол населення України на 40% по закінченню цього п'ятирічного циклу. Для реалізації цієї мети, за його словами, необхідно мати до 2020 року 50 повноцінних футбольних полів у всіх регіонах України і 2,5 тисячі футбольних майданчиків стандарту міні-футболу, направити 100 тисяч футбольних м'ячів на потреби обласних і районних федерацій футболу.

Павелко також повідомив, що в планах ФФУ є будівництво в Україні заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: будівництво спортивних споруд, ффу, Асоціація міст України, співпраця, Договір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]