Пт, 2024-03-29, 11:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
Підписали угоду на 75 млн євро для безпеки українських доріг Україна та ЄІБ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна та ЄІБ підписали угоду на 75 млн євро для безпеки

Україна та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписали фінансову угоду на підвищення безпеки українських автомобільних доріг.

Документ було підписано на саміті Україна-ЄС в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

ЄІБ виділяє 75 млн євро, які отримають п'ять найбільших міст України - Дніпро, Київ, Львів, Одеса та Харків. Угоду підписано в рамках проекту "Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України".

Проект передбачає здійснення заходів, спрямованих на зниження рівня смертності, та травматизму на територіях міст, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних умов пересування для учасників дорожнього руху.

Ці інвестиції також стимулюватимуть перехід до більш екологічно чистої системи громадського транспорту та сприятимуть економічному зростанню України.

"Маючи рівень смертності в ДТП, що втричі вищий, ніж в ЄС, дуже важливо вдосконалити нашу транспортну інфраструктуру. Цьому допомагають інвестиції в безпеку дорожнього руху та інші проекти, як, наприклад, продовження будівництва та модернізація Харківського метрополітену за підтримки європейських фінансових інституцій", - зазначила віце-прем’єр Іванна Климпуш-Циндадзе після підписання угоди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: угода, Україна та ЄІБ, безпека українських доріг, 75 млн євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]