Пт, 2024-03-29, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:20
Підтримуватимуть грантами фінансування науки в Україні
Інші останні Економічні новини

Кабінет Міністрів України погодив запуск грантової системи підтримки науки.

"Відтепер державне фінансування науки в Україні може відбуватися в формі грантів — це дозволить більше зорієнтувати дослідження на потреби держави та розширити канали державної фінансової підтримки науковцям", — йдеться у повідомленні.

Раніше державне фінансування науки відбувалось двома способами:

  •     бюджетне фінансування діяльності наукових установ;
  •     укладання договорів на виконання розробок.

Як зазначають у Кабміні, грантова підтримка — це буде своєрідний спосіб державно-приватного партнерства — вчених та суспільства — у сфері науки і технологій.

"Гранти держави зможе надавати МОН, інші ЦОВВ, що мають наукові установи, виші, наукові ліцеї, а також НАН, галузеві академії, Нацфонд досліджень… Через інструмент грантів вони зможуть стимулювати ту наукову діяльність, отримувати ті розробки, які потрібні для розвитку сфери саме зараз або в найближчому майбутньому. Так ми зможемо більше зорієнтувати тематику досліджень і розробок на потреби держави", — заявили у Міністерстві освіти та науки.

Також наголошується, що гранти надаватимуться виключно на конкурсній основі й не більш як на три роки. Порядок відбору визначатиме сам грантодавець, попередньо погодивши його з МОН.

Додається, що серед отримувачів гранту можуть бути наукові ліцеї, що дозволить додатково підтримати талановитих школярів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 651 | Додав: admin | Теги: Грант, україна, наука, фінансування, підтримка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]