Пт, 2024-03-29, 12:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:47
Підвищити зарплатню військових-контрактників та офіцерів до кінця січня вдвічі обіцяє Порошенко
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко анонсує збільшення вдвічі зарплати контрактникам та офіцерам вже цього місяця. Про це глава держави повідомив в понеділок, 11 січня 2015 року, під час зустрічі з військовослужбовцями 44-ї окремої артилерійської бригади у Тернополі, передає прес-служба голови держави.

"В межах ухваленого бюджету планується підвищити вже цього місяця грошове забезпечення для військовослужбовців військової служби за контрактом більш як в два рази і для офіцерів військової ланки також вдвічі", - заявив Порошенко.

Також, за словами президента, суттєво покращиться грошове забезпечення мобілізованих.

"Маємо намір забезпечити створення належних умов для комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом, підвищити рівень державних соціальних гарантій та інших мотивацій для військовослужбовців", - зазначив глава держави.

"Вже сьогодні ми говоримо про професійну армію, але пам'ятаємо і про те, що кожен чоловік повинен захищати свою Батьківщину, тому ми відновили обов'язковий призов, піднявши вік призовників до 20 років", - додав Порошенко.

За його словами, протягом 2016 року планується закупити понад 2 тисячі нових та модернізованих зразків озброєння і військової техніки, а також відремонтувати близько 1,5 тисяч зразків техніки та озброєння.

Як наголосив президент, в Україні постійно перебуватимуть у боєготовності близько 200 військових частин та підрозділів.

"Велика увага також буде приділятися створенню Сил спеціальних операцій (ССО - ред.), … відновленню бойового складу Військово-морських сил України, розвитку Високомобільних десантних військ", - зазначив глава держави.

"Передбачається завершити формування нових і оптимізувати та наростити бойові спроможності існуючих військових частин. За рівнем підготовки планується тримати боєготовими близько 200 бойових військових частин та підрозділів", - додав Порошенко.

"Проведення інтенсивної бойової підготовки визнано пріоритетним у фінансуванні усіх родів та видів ЗСУ", - додав президент.

Як повідомлялося, підсумовуючи досягнення України у військовій галузі протягом минулого 2015 року Порошенко заявляв про створення в межах східніх областей "потужного угруповання військ", здатного "дати відсіч агресору у разі ескалації конфлікту".

"На східному напрямі створено три оборонні рубежі, обладнано понад 410 ротних та взводних опорних пунктів, триває обладнання ще сімдесяти", - наголошував він, зауваживши, що протягом року до Збройних Сил України було поставлено понад 3600 одиниць нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки, близько 402 тисяч одиниць ракет та боєприпасів різного призначення.

Порошенко оголосив 2016-й роком повітряних сил: насамперед реформуватиметься протиповітряна оборона

"2016 рік мною оголошений роком Повітряних сил", - зазначив президент, додавши, що передбачається провести повну реорганізацію та значне підвищення ефективності повітряних сил, і в першу чергу, це стосується протиповітряної оборони.

"Ми повинні не лише відновити озброєння та техніку ППО, але й навчити людей користуватися нарешті високотехнологічним обладнанням і бути готовими до його застосування", - заявив Порошенко.

"Це жодною мірою не означає, що реформуватися протягом року будуть тільки повітряні сили, і ми забудемо про артилерію", - зауважив президент.

ЗСУ переходять за показниками підготовки, технічного оснащення та забезпечення до стандартів НАТО - Порошенко

Збройні Сили України поступово переходять за показниками підготовки, технічного оснащення та всебічного забезпечення до стандартів НАТО, заявив Порошенко.

"Практичні заходи з розвитку Збройних сил України супроводжуватимуться реформуванням Міноборони та Генерального штабу, які вже зараз переходять на структуру та принципи роботи, що прийняті в країнах-членах НАТО", - зазначив глава держави.

"Я можу це підтвердити, бо під час відвідання Центру спеціальних операцій НАТО у Бельгії ми отримали чітку підтримку реформаторських зусиль керівництва ЗСУ", - додав президент.

Також, за його словами, триватиме поступове наближення ЗСУ за показниками підготовки, технічного оснащення та всебічного забезпечення до стандартів Альянсу.

Нагадаємо, 26 листопада міністр оборони Степан Полторак затвердив План переходу Збройних Сил України на стандарти НАТО, "який містить конкретні заходи з чіткими термінами їх виконання на період до 2020 року".

На думку президента Порошенко, даний процес потребуватиме "п'яти-шести років".

При цьому, як зазначає прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, кінцевою метою співпраці України з НАТО має бути членство в Альянсі на постійній основі, для чого потрібна "тверда політична воля". Натомість більш обережний щодо цього Порошенко заявляє, що питання щодо повноцінного членства України в Північноатлантичному Альянсі вирішуватиметься тільки на всеукраїнському референдумі, який може бути проведено тільки після низки "успішних реформ".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: вдвічі, офіцерів, кінця січня, Порошенко, зарплатня військових-контрактників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]