Пт, 2024-03-29, 09:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
Після 10-річної перерви Македонія і Греція відновлюють пряме авіасполучення
Інші останні Новини Європейського Союзу

Македонія та Греція відновлюють пряме авіасполучення після більш ніж десятирічної перерви, пов'язаної із суперечкою щодо зміни назви балканської країни.

Про це повідомляє Associated Press.

Скоп'є та Афіни мали прямий повітряний зв'язок у 2003-2007 роках, але він був зупинений після того, як колишній консервативний уряд Македонії назвав аеропорт Скоп'є на честь полководця Олександра Македонського, розгнівавши Афіни.

Теперішній уряд Македонії в лютому змінив назву міжнародного аеропорту "Скоп'є" як жест доброї волі, а пізніше була підписана угода щодо зміни назви країни на Республіка Північна Македонія.

За інформацією оператора аеропорту Скоп'є, грецька авіакомпанія "Aegean Airlines" наступного вівторка почне літати до Скоп’є, рейси виконуватимуться двічі на тиждень.

Македонія зобов’язалась змінити назву на Республіка Північна Македонія, підписавши відповідну угоду з Грецією. Афіни, своєю чергою, обіцяють зняти блокаду вступу Скоп’є у ЄС та НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: пряме авіасполучення, 10-річна перерва, Македонія і Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]