Чт, 2024-03-28, 12:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Після "Кримської платформи" Кравчук анонсував розірвання однієї з угод з РФ
Інші останні Політичні новини

Перший президент незалежної України і глава української делегації в ТКГ по врегулюванню на Донбасі Леонід Кравчук розповів, що в разі успіху «Кримської платформи» Україна зможе розірвати з РФ одну з ключових угод. На даний момент денонсувати її неможливо.

На думку політика, на даний момент неможливо денонсувати угоду з РФ про базування Чорноморського флоту країни-агресора в окупованому Криму. Це питання можна підняти в разі успіху «Кримської платформи» і повернення півострову під контроль України.

«Зараз головне – запропонована Зеленським та підтримана багатьма країнами «Кримська платформа»… Росія створила окрему спецгрупу для її блокування, угледівши там небезпеку. Ось коли питання повернення Криму хоч трохи почне просуватися вперед, і ми побачимо позитивні кроки, тоді, думаю, може бути поставлене і питання денонсації договору. А зараз це питання, ставити його чи ні, не має реальної сили», – зазначив Кравчук.

У 2014 році президент РФ Володимир Путін підписав закон про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Документ передбачав припинення дії угод про параметри поділу Чорноморського флоту, статус і умови його перебування на території України.

Тоді в МЗС України зазначили, що денонсація угод буде означати нелегітимність перебування в окупованому Криму російського флоту.

США рішуче підтримують «Кримську платформу» і будуть тісно співпрацювати з урядом України – адже треба зробити більше, щоб залучити Росію до відповідальності за її агресію і окупацію Криму. Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

У саміті «Кримської платформи», який запланований на кінець серпня, візьмуть участь 33 країни. Сьогодні ще один президент поінформував, що приїде до Києва.

Україна готується до російських провокацій і спроб дискредитувати «Кримську платформу», повідомила заступник глави МЗС Еміне Джапарова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 607 | Додав: adminA | Теги: «Кримськаї платформа», РФ, розірвання угоди, кравчук | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]